A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
woensdag 7 januari 2015

Lieve schatten...


Het duurde even. Voel altijd zo'n leegte na de jaarwisseling. De feestdagen en daarna...
Gewoon even niets. 
We maakten na de jaarwisseling nog een mooie trip en de volgende dag was ik ziek, een soort van...
Ik heb twee dagen veel op bed gelegen. De eerste dag was het me nog teveel dat ik een kopje thee optilde, laat staan dat ik mijn ene voet voor de andere kreeg. 
Warm, enigszins koortsig, lichte keelpijn en vooral hoofdpijn. Algehele malaise. Van de eerste 24 uur heb ik er zeker 18 geslapen. Slapen, slapen, slapen. Weinig eten en veel thee en sap. De tweede dag nog heel veel geslapen en toen knapte ik op en vandaag gaat het weer beter. Zo vreemd, wat dat nu was.


Lieve Rushy, ruim 15 jaar is ze al en nog steeds zó enthousiast!

De dagen gaan alweer een beetje lengen. Dat gaat altijd zo snel na de zonnewende op midwinterdag.
Rond 25 januari is het hier 's middags al wel zo'n twee uur langer licht dan met Kerstmis. Heerlijk!!! 
Clas heeft alweer paden gemaakt met zijn sneeuwscooter. Hij heeft er dan een ding achter hangen zodat de paden vrij breed worden. Hij maakt ze voornamelijk voor zichzelf en vrienden waarmee hij gaat langlaufen. Ja hoor, daar gaan de oude mannen, maar wat zijn ze nog jong met hun 75, 76 jaar! Op de lange latten en 's zomers op de mountainbike.
Maar goed, het zijn redelijk wat lange routes die ik gebruik om met de honden te wandelen. Geweldig, zo kom ik op plekken waar ik anders nooit zou kunnen komen. 
Ja, met sneeuwschoenen misschien, maar ik denk dat ik dan niet zo ver zou kunnen lopen en al zeker niet met honden. Die kunnen niet over meer dan een halve meter sneeuw lopen.
Dus, als deze dame op korte termijn weer helemaal fit is en de dagen lengen alsmaar, gaan Rushy, Sim en ik er lekker op uit! Ik heb in het verleden met Rushy al vaak van zulke wandelingen gedaan.


Hoeveel kilometers ik hier al wel niet met Rushy gelopen heb in de sneeuw!
En 's zomers ook natuurlijk.

Deze twee foto's (dus ook hieronder) zijn tijdens eenzelfde wandeling vorige winter.

Ik heb zoveel foto's gemaakt tijdens deze wandelingen, zou er wel veel 
meer willen laten zien. 
Klik maar op een willekeurige foto, dan kun je ze allemaal groot zien.

En dit gaat onze Sim na een klein half jaartje hier nu ook meemaken. Wat zal ze ervan genieten. Echter... ik durf Sim dan niet los te laten, tenzij de sneeuw ernaast heel hoog is. Rushy ging nooit van de paden. Je zou het niet zeggen, maar ze hebben nagenoeg hetzelfde gewicht, maar een totaal andere bouw. Sim is veel hoger op de poten, een langer lijf en veel grovere poten. Zij loopt veel gemakkelijker door een halve meter sneeuw en ze vindt dat ook zo leuk!
Hier op het erf mag ze wel los en ze blijft ook netjes.


"Poseren vind ik maar niks! 't Is niet om die jas hoor, die was wel lekker warm bij
die -25 graden toen...

...maar ik wil lekker hollen en ook rollebollen door de sneeuw!"

Nou, wij hebben er zin in. Het zal niet lang meer duren...


Gon

p.s. Voor de liefhebbers van Peter zijn blog a.s. vrijdag het eerste deel over de geschiedenis van de navigatie! Van de Phoeniciërs tot heden in drie delen. In zeer beknopte vorm.
Je komt er door HIER te klikken en dan in de balk op NAVIGATIE. Je kunt trouwens ook via de balk hier bovenin altijd op zijn blog komen: F.L.Woodleg.10 opmerkingen:

 1. prachtige fotos! mooie omgeving...ik lees graag u posts, hier heeft het alleen 1 dag gesneeuwt, raar, maar goed, ...met zo,n landschap zou ik zeker veel fotos maken...bedankt voor het delen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hej Gonny,

  Ik ben blij dat je weer beter bent en net zo blij met de mooie foto's en je blogje! Fijn he dat Rushy nog zo energiek is, zal wel komen door het gezonde leven daar. Sim ziet er ook goed uit. Jouw honden verschillen uiterlijk al net zo veel als die van mij. Is het huis nog steeds verdeeld of hebben ze nu vriendschap gesloten? Jammer genoeg kan ik Dyre ook niet los laten en ik gun het haar zo, maar ze neemt de benen en komt voor geen lekkers terug. Emiel echter loopt me overal achterna, zo komt het nogal eens voor dat ik hem per ongeluk ergens opsluit. Hij laat dan ook niets horen als ik hem roep zodat ik soms wel op drie plekken de deur moet openenom hem te vinden. Dan staat hij kwispelend voor de deur en stapt bedaard naar buiten. Ik moet daar altijd zo om lachen!
  Een beetje jalours ben ik wel op je, dat je fijne wandelingen kan maken door die mooie witte wereld. Geniet ervan!

  Kram, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig, dat je je nu weer wat beter voelt! Je kint op zo'n moment ook niet anders dan toegeven aan die malaise. Nu lekker kalm aan en de wandelingen zullen ook wel helpen om op te fleuren. Leuke foto's van de honden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Gon,

  Wat ben ik blij dat jij je weer iets beter voelt! Wat is het dan genieten van de sneeuw! Super mooie foto's! Al is het ook van vorig jaar, ze blijven mooi! Ik kan mij voorstellen dat je Sim niet los wilt laten, verder dan je erf. Als ze iets ziet, is ze zo foetsie. Daar moet je toch niet aan denken!
  Lieve schatten :-) Geniet van elkaar!

  xxx
  Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Gonny, beterschap! Zodat je straks weer kan genieten van een lange wandeling door de sneeuw, dat lijkt mij zo heerlijk! Mooie foto's.
  groetjes, Antoinette

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beterschap Gonny

  Nu hier hebben we gisteren een cm sneeuw gehad, nu weer grauw en grijs, maar winter Ho maar!!!!!!!!

  Fijne dag groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hej Gon,

  Gelukkig voel je al beter. Ja het ziet er wel weer erg mooi uit met die verse sneeuw. Voor Rush en Sim ook heerlijk om straks langere wandelingen te maken. Hier boven gaan ze door het bos een bosweg aanleggen, doodzonde want het is een favoriete plek van ons met de latten. Dus als wij ook weer fitter zijn gaan we er nog vaak heen voordat het te laat is,

  Groetjes, MoA

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beterschap nog! En wat zou ik graag met je mee wandelen! Pippa zou het ook geweldig vinden! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lieve Gon,
  Oooh wat een herkenbaar gevoel zo na de kerst en Oud&Nieuw!!!
  Hoop dat het nu beter met je gaat en dat je gauw met jullie Rushy en Sim op stap kunt gaan! Dan kunnen we weer van je mooie foto`s genieten!
  Het is hier nu een paar graden boven nul, er ligt nog wel ijs in het meer maar het groene gras geeft al bijna een voorjaarsgevoel.....en dat vind ik niet leuk!!!
  Peter geen last van de griep gehad?
  Fijne avond en lieve groet vanuit Noorwegen,
  Richt en Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dear Gon!
  Hope you are well now!
  So cute photos!
  Happy weekend!
  With love,
  Geli

  BeantwoordenVerwijderen