A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
zaterdag 14 juni 2014

Sim


Sim? 
Simkaart? 
Nee, Sim!

Ik had beloofd te vertellen wie hier 23 juli wordt verwacht. Eigenlijk niet alleen wie, maar ook hoe het zo kwam. Eigenlijk was ook dit niet gebeurd als mijn blog er niet was geweest. Laatst schreef ik HIER (klik) ook al over waar een blog al niet toe kan leiden.

Soms komt er iets of iemand in je leven waar je niet speciaal naar op zoek was, maar in ene, onverwacht komt het, hij of zij op je pad alsof het zo moet zijn. Dit is nu het geval met Sim.


Lieve Sim!

Niet alleen een blog, ook Facebook speelde hier een belangrijke rol. Ik doe niet zoveel op Facebook, maar ik zat laatst even naar beneden te scrollen en bekeek wat mijn Facebook vrienden zoal deelden. Een van die vrienden is Marissa en we kennen haar en haar man Luc door m'n blog. Ze zijn ook hun hart aan Zweden verloren en waren hier al een paar keer op vakantie, vorig jaar zelfs een hele tijd in Vilhelmina, zo'n 70 km ten noorden van waar wij wonen. Ze zijn toen ook bij ons geweest met hun hond Odie. 

Marissa deelde laatst op Facebook een link naar HET GOUDEN MANDJE (klik). Ik klikte op de link en keek zo eens naar de honden die ter adoptie werden aangeboden, dat doe ik wel vaker, maar het blijft altijd bij kijken, tenzij we geen hond meer hebben en gericht op zoek zijn naar een oudere hond die we nog een leuk tweede deel van zijn/haar leven willen geven. 
Ik viel als een blok voor Sim en Peter vond haar ook gelijk heel leuk. Ook de karakter- eigenschappen zijn natuurlijk erg belangrijk, maar zelfs die leken ons heel goed bij Rushy te passen, want in de eerste plaats moeten we natuurlijk met haar rekening houden. 
Marissa en Luc zijn thuis in het herplaatsen van honden en hebben er dan ook vaak een logeerhond bij die op een nieuw baasje wacht. Marissa en Luc komen in juli weer op vakantie naar Vilhelmina. 
Tja, zou ik het aan hen durven te vragen? Ik heb het gevraagd en het enige probleem dat er in eerste instantie leek te zijn was de ruimte in de auto. Ze hebben inmiddels zelf al twee grote honden en gaan kamperen, dus waar zouden ze een derde hond nog moeten laten? Ze dachten aan een hondenaanhanger, niet ideaal vonden we alle vier. 

En nu komt het...
Marissa en Luc hebben zelf een aanhanger gekocht, een gewone zodat daar spullen in kunnen. "Komt altijd wel van pas", meende Luc. Sim kan dus ook in een bench in de auto. 
Marissa en Luc zijn vorige week vrijdag bij Sim op bezoek geweest en wat waren ze enthousiast. Dit was de eerste reactie die bij ons binnen kwam: 
"Ik stuur morgen nog een uitgebreid verslag, maar ga maar al een mand kopen :-) Sim is echt een superleuk hondje! Ze is erg nieuwsgierig en met wat snoepjes is ze meteen omgekocht ;-) Ze is aanhankelijk, lief, luistert goed!" 
In het weekend van 5 juli gaan ze Sim ophalen en nemen haar in huis, zodat de honden aan elkaar wennen voor de reis. Marissa gaat nog met Sim naar de dierenarts voor zaken die nog in orde moeten zijn voor de Zweedse grenscontrole. En zo komen ze hier aan op de 23e juli!
Geweldig dat Marissa en Luc dit mogelijk hebben gemaakt. Ik kan ze niet genoeg bedanken.

Nogmaals enorm bedankt Marissa en Luc!!!

Gon

25 opmerkingen:

 1. Welkom Sim! Je gaat een prachtig leven tegemoet in Zweden. Velen dromen ervan en jij doet het zomaar! Geweldig hoor! Heb je al op de blog gelezen welke mooie avonturen Rushy meemaakt? En dat ga jij ook mogen beleven. En dat allemaal dankzij Gonny en Peter, en natuurlijk Marissa en Luc.Veel fijne avonturen gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hej Gonny,
  Wat leuk dat Sim bij jullie komt, ze ziet er schattig uit! Wat zal ze een heerlijk leven krijgen bij jou, Peter en Rushy, echt een gouden mandje voor haar. Het is zo fijn om te horen dat een wat oudere hond nog een fijn leven krijgt. Jullie kunnen vast amper wachten tot ze er zal zijn. Vertel je ons ook nog waar ze vandaan komt en iets over haar achtergrond? Ik kijk al uit naar het stukje, wat je vast zal gaan schrijven, over jullie kennismaking!

  Kram, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Els
  Sim komt uit België, regio Kempen. Je kunt over haar lezen als je op de link van 'Het gouden mandje' klikt. Ze staat onderaan de pagina met te adopteren honden. Ik zal je privé het verslag van Marissa sturen over hun eerste ontmoeting met Sim.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We tellen af naar haar komst ! :-)
  Het is wel een hondenaanhanger geworden hoor...alleen zal er gewoon bagage inzitten ipv een hond :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Marissa & Luc
  Ah, dan heb ik dat verkeerd begrepen. Ja, daar kun je dan tenminste altijd twee kanten mee uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ohhh Gonny wat geweldig!Heerlijk!wat een mooitje zeg....wij vinden cockers ook zo leuk/lief/mooi!Bij mijn man hebben ze er vroeger thuis altijd eentje gehad...ons hondje Buffy wat we al een 11 jaar hebben inmiddels komt ook uit een asiel uit Roemenië,ze was als pup op straat gevonden en zo goed als een jaar toen wij haar adopteerde...ons vroegen ze waarom we zo nodig een pup uit een asiel in het buitenland haalde...hier zaten ze toch oom vol genoeg.Maar wij vielen gewoon voor haar..uiterlijk,karakterbeschrijving EN ik moet ook eerlijk toegeven dat ondanks wij echte dierenvrienden zijn ik misschien beter niet hier in een asiel kan gaan kijken...dan wil ik ze allemaal wel mee naar huis nemen als ik er tussen sta en dat kan zo op deze manier niet,ha,ha...EN hier weten ze niet altijd precies het hoe en wat van een beest want hier worden ze met allerlei smoezen gedumpt...allergie/scheiding omdat de mensen ? niet de ware reden willen zeggen en hoeveel ik ook van honden hou...ik vind dat toch op de een of andere manier 'akeliger'...maar wat zal die mooie Sim een warm mandje krijgen bij jullie!

  lieve groetjes
  Angeline

  p.s; en ehhh bloggen of op blogs reageren,moet geen verplichting zijn vind ik! ;-) ....dan is er de lol gauw af en een ieder kan het wel eens drukker hebben...of even geen zin bijvoorbeeld...MOET KUNNEN TOCH?!?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Angeline
  Moet zeker kunnen Angeline, zou me wat moois worden anders.
  's Zomers zitten we toch ook veel minder vaak achter de pc dan 's winters. Hier zeker :-). Ik schrijf nu ook veel minder dan 's winters, kom er gewoon minder aan toe.
  Bedankt voor je mooie reactie op Sim!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kijk, dit is een actie naar mijn hart! Zo'n hond opnemen en een goed tehuis geven - er is zoveel dierenleed! Wat zal ze het heerlijk hebben bij jullie, ze komt in de hemel terecht.
  Als mijn huisdieren zijn opvangdieren, alle katten in mijn leven zijn aanlopers en zwerfdieren. Ik heb het van huis uit mee gekregen..
  Wat spannend om zo de komst van je nieuwe huisgenoot af te wachten...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dear Gon!
  I' m glad for cute Sim!!!!
  What a beautiful story!
  Hope you are well and you have good weather to enjoy your long days!
  With love,
  Geli

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Irene
  Mooi!
  Ik heb het ook van huis uit meegekregen, alles was bij ons welkom. Toen ik nog klein was mocht ik zelfs van mijn moeder naar de dierenarts met een kuikentje (van een kip). Toen ik later hetzelfde vroeg voor een kikker die ik gevonden had werd er toch wel gezegd dat het niet nodig was :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een scheetje op de foto. In het echt zeker nog meer.
  Als je voor beide eens oppas nodig hebt; hier is plek zat.
  liefs Marlies en Arnoud

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo, nog een hond erbij :-). Leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ha Gon,
  Wat bijzonder hoe of het soms allemaal loopt in je leven!
  Maar wat een lieverd die Sim! Daar zullen jullie heel veel van genieten en zij krijgt een 2e leven, geweldig!
  Groetjes Richt

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Sim, welkom bij Gon & Peter & Rushy!
  Wat een mooi leventje zal je hebben daar bij hun!
  Hopelijk kunnen jullie met z'n vieren nog lang genieten!

  p.s. Sim ik zou je zo willen aaien :-)

  xxx
  Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk!! Weer een heleboel nieuw leven in de brouwerij dus deze zomer. Ik ben heel benieuwd hoe Rusty zijn nieuwe vriendje gaat vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wat een bijzonder verhaal en wat heerlijk voor Sim dat ze een plekje bij jullie krijgt!!! Ben zo benieuwd hoe het allemaal zal gaan, hou ons op de hoogte van de avonturen van Sim! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat leuk! En wat een schatje!
  Ik kijk nooit naar dat soort dingen, anders hebben we zo meteen 10 honden hier. Ik vind ze altijd allemaal zielig.

  Veel plezier met Sim!!!
  Grtjs
  Ana

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Veel geluk met jullie SIM!!
  Bea en Frans

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat leuk! Ik hoop dat jullie veel plezier aan Sim zullen beleven en dat Rushy en zij vriendjes worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een leukerd en een schatje om te zien!! Ik hoop deze zomer Sim maar ook Rushy te kunnen knuffelen.
  groetjes, Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heel veel succes met Sim wat leuk, en wat leuk dat Rushy zo goed reageert

  Nu zal hem dan in september zien, als jullie op de koffie komen !

  Fijne midzomer

  Liefs Joke en Angus

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hallo Gonny,

  Het werkt toch niet aanstekelijk hé?

  Het is echt een lieverd. Ze kijkt een beetje treurig uit haar ogen, maar dat komt wel goed bij jullie. Ze heeft veel meegemaakt, ( ik zie het in haar ogen ), maar zal bij jullie opbloeien en gelukkig worden. Dat weet ik zeker.

  Conny kreeg vandaag ook nog een hond aangeboden. Kim, van de hondenschool, had van de week een man op de cursus en het ging niet helemaal goed. Hij zei tegen haar, terwijl hij de riem aan haar gaf, wil je d'r hebben? Dus Kim vroeg vanmorgen aan Conny of het wat voor ons was?
  Van de week eerst maar even kijken of hij op les komt en hoe er mee omgegaan wordt. Zijn vrouw en dochter willen eigenlijk al niks van de hond weten.

  Wordt vervolgt.

  Groeten van ons uit Drenthe en een dikke knuffel voor Rushy.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een lieverd! Ben beetje jalours nu maar geniet maar lekker van jullie nieuwe hond. Ben heel benieuwd hoe Rushy reageerd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. @Erik
  En met hetzelfde gemak doen ze dus zo hun hond weer weg, daar staat mijn verstand dan toch echt bij stil. Waarom begin je er überhaupt aan als niet het hele gezin er achter staat. Wij namen Rushy toen ze negen was en ze was moeilijk te plaatsen. Haar problemen bleken nog wel iets groter dan ons voorgespiegeld was. Geen haar op ons hoofd die er ooit ook maar een seconde aan heeft gedacht om haar weer weg te doen. Met veel begrip (ze was mishandeld), geduld en liefde is ze behoorlijk opgeknapt en het belangrijkste van alles, het is een schat van een hond, lief, bescheiden. Zo'n hond is niet zo geboren, ze is zo door gemene mensen gemaakt. Tegenover vreemden is ze altijd wantrouwig gebleven, alhoewel ook dat veel minder is geworden, maar het gaat erom dat zij ons voor 100% vertrouwt en gelukkig is geworden hier. Daar genieten wij van en zij natuurlijk ook!
  Ze bedankt hartelijk voor de dikke knuffel :-))).

  BeantwoordenVerwijderen
 25. En, hoe bevalt het Sim bij jullie? Zijn zij en Rushy al vriendjes?

  BeantwoordenVerwijderen