A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
zondag 22 juni 2014

Het is toch juni... of vergis ik mij?Midzomer

Zo ziet het er nu uit wanneer je rond middernacht bij de Noordkaap bent of in welk land dan ook op dezelfde hoogte. De zon gaat niet onder.

Maar nu, het is koud, het lijkt wel april hier in plaats van juni.
Het was midzomer en het is lang geleden dat midzomer hier zo koud was.
In deze omgeving was het deze eeuw vier keer eerder zo koud en onder de tien graden tijdens midzomer.
In 1905, 1923, 1939 en 1963. 
51 jaar geleden dus voor het laatst.
Jammer, het midzomerfeest is hier, samen met Kerstmis, een hoogtepunt en erg belangrijk. Het lokte echter niet erg om naar buiten te gaan. Jammer, de natuur is nu zo mooi, ongelooflijk hoeveel er bloeit.
Ik heb mijn bakken met hangplanten maar in de altan gehangen, de kou, de regen, de wind, het doet ze geen goed. Nu hangen ze in de altan mooi te zijn en hier vandaan ziet dat er eigenlijk best gezellig uit. 
De stroming komt nu steeds uit de poolstreek en in de bergen is zelfs sneeuw gevallen. Ook nog verder zuidelijk van hier. Voor hetzelfde geld kan het 25 graden zijn. Wie weet is juli ons beter gezind, want zover het weerbericht kan kijken, zit er in juni nog niet veel verbetering in. Heel sneu voor de mensen die hier nu op vakantie zijn, we kennen meerdere echtparen die nu in deze omgeving vakantie vieren. 

klik op de foto

De viooltjes in de klompen en de oude melkbus doen het nog prima ondanks het frisse weer. Deze foto's genomen tijdens een spaarzaam zonnetje. 
Het nadeel van dit weer heeft slechts één voordeel, we hebben nu nagenoeg geen last van muggen en knutten als we buiten bezig zijn.

Hoe was jullie midzomerweer?

Een mooie week gewenst!

Gon


9 opmerkingen:

 1. Hej Gonny,
  Wat zonde van het koude weer. Ik zag i.d.d. foto's van de bergen met sneeuw. Is ook niet zo goed voor de groententuin denk ik. Hopelijk dan iets langer zomerweer zoals hier op het moment. Heerlijk weekend was het hier, niet te warm. Er werd veel gefietst, gewandeld en s'avonds rook je overal de BBQ. Kan ik helaas niet op mijn balkonnetje, :( .
  Kram, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop dat het snel echt zomer wordt bij jullie Gon!
  Liefs,
  Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ons midzomernachtfeest was ook erg koud. We hadden het zo leuk buiten gemaakt, (Zie mijn blog morgen ;-) maar het was te koud om buiten te zitten. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nou hopelijk komt het warmere weer er snel aan bij jullie !! - ik zou het niet erg vinden die kou omdat ik dol ben op koud weer maar ik kan me voorstellen als je daar woont en je kijkt er naar uit dat het dan tegen valt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hej Gon,

  Helaas gisteren toch veel muggen tijdens helpen op de drafbaan. We hadden gehoopt dat er niet veel zouden zijn na koude weer. We dachten dat de Zweden er zelf tegen konden maar ze vinden al die muggen ook maar niks. Is een beetje een troost:)

  Groetjes, A&M

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is me wat, dat rare weer. Bij jullie sneeuw in de bergen. Jammer dat het fris is. Als het zonnetje er bij zou schijnen zou het al stukken lekkerder zijn! In Nederland daalt de temperatuur 's nachts ook tot paar graden boven nul. Raar hoor. Gelukkig hebben jullie daar minder last van muggen en knutten (jawel ff gegoogled, het is familie van de mug, ik had er nog nooit van gehoord). Hier gaan de kids naar school met lange broek en Rosali heeft slippertjes aan. Vestje erbij en dan gaat het prima.

  Wat een mooie foto. Je had het over hangbakken. Toen dacht ik aan hele anderen. Niet die gezellige originele die op de foto staan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Silvia
  Hej Sil,
  Die viooltjes op de foto staan buiten en zijn geen hangbakken, maar klompen en een oude melkemmer. Met hangbakken bedoel ik die bakken die aan drie bijelkaar genomen draden hangen, een soort "hanging baskets" met diverse planten er in, die had ik tijdelijk in de altan gehangen (altan = overdekt terras, open of dicht). Gelukkig kunnen ze nu weer buiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook hier hetzelfde Gon, regen , hagel, nog net geen sneeuw!

  Al de midzomer festiviteiten zijn in het water gevallen


  de temp, is overdag 12, en snachts 6 grrrrrrrr

  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier regende het met Midzomer. Nu een waterig zonnetje. Ik vind het ook wel weer iets hebben. De natuur die niet met zich laat spotten en gewoon doet wat hij doet. Maar stiekem hoop ik wel op iets warmer weer nu in Zweden. Kunnen we weer lekker de meertjes in en picknicken op de rotsen.

  Kram!

  BeantwoordenVerwijderen