A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
maandag 7 april 2014

Ondertussen...En zo gaat dat hier in Zweden.
Het grappige in Zweden is dat men hier in oktober al met dikke jassen in de auto zit, sjaal om, muts op, handschoenen aan en dan denk ik: 'Wat bezielt die mensen?!'
Rijd je door het dorp op een zonnige dag in april bij 10 - 15 graden, zie je velen in korte broek en T-shirt bij de barbecue staan, witte benen, witte armen. 
En dan denk ik: 'In oktober zat je bij deze temperaturen al met winterjas, muts, sjaal en handschoenen in de auto, terwijl je waarschijnlijk ook de verwarming in de auto wel aan had staan.' Tja...

Gon

11 opmerkingen:

 1. Volgens mij komt dat doordat we in oktober al meer warmte hebben gevoeld en het bij 15 graden dan kouder aanvoelt dan nu bij 15 graden. De 'echte Friezen' zijn anders, want die lagen zelfs vorige week zondag al in de gracht en in het water hier op het strand. Brrrrr.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niks 15 graden, ik heb net de kakelugn weer aangestoken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Gonny
  Ja in april verlang je naar de zomer, vandaar die zomerse kleren. In oktober is het juist de winter en wil je de zomerkleren weer opruimen.
  Groeten en nog veel mooi weer.
  Groeten Bets

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dear Carolyn!
  You are so right!!!!!!!
  And it' s always funny to see!
  Happy week!
  With love,
  Geli

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In Finland precies hetzelfde. Volgens mij wordt de wijze waarop men zich kleedt bepaald door de kalender en niet door de buitentemperatuur. Blijft vreemd voor ons Nederlanders.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat dacht je van al die vakantiegangers in korte broeken en sandalen tijdens een koude natte zomervakantie in Nederland ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja de zweden zijn rare mensen die het altijd koud hebben
  Als ze op visite komen, denk je dat ze 200kilo wegen, en dan gaan de kleren uit, en dan zijn ze zo mager als...................(lol)
  Liefs Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 😄😄daar verbaas ik me ook over hier in Noorwegen! Ik zet een muts op als ik het koud heb niet eerder en trek een korte broek aan als het me te warm wordt! Gr. Richt

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha zo herkenbaar, het lijkt Noorwegen wel! Heb me er hier ook altijd over verbaasd!
  Gr. Richt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hihi, zo is iedereen anders :-)

  Zo ook in Kroatië. Daar is het vaak warm. Dus de lente vinden zij nog niet warm genoeg. Als het dan zonnig lekker weer is, lopen wij er in korte broek en zij nog met lange broek en jas.
  Je herkent zo de toeristen hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen