Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

donderdag 31 oktober 2013

Wat een traktaties


Bron foto: internet

Kwam ik gisterenavond buiten om Rushy nog even uit te laten, zag ik het geweldig mooie noorderlicht. Ik ben wel een half uur langer buiten gebleven om te genieten. Ik had Rushy maar naar binnen gelaten en haar kluifje gegeven en ben zelf weer terug naar buiten gegaan. Wederom was het licht groen- en geelachtig. Ik hoop nog eens andere kleuren te zien, want dat kan ook, kijk maar eens op Google afbeeldingen.
Ik ben er inmiddels achter dat het steeds zo tussen 22.00 en 23.00 uur is dat het noorderlicht er is (in daarvoor gunstige omstandigheden).

De laatste dag van oktober vandaag en vanmorgen was er nog steeds geen sneeuw gevallen. We hebben wel eens sneeuw begin oktober, dat is geen uitzondering. Niet dat het dan lang blijft liggen.
Vanmiddag wilde ik even naar het dorp lopen, had ik zin in en wat denk je... liep ik in de eerste sneeuw van dit seizoen en aangezien het rond nul was, bleef het nog liggen ook. Het was niet veel, maar toch is alles een beetje wit. Morgenmiddag meer sneeuw. Na het weekend zal het allemaal wel wegregenen als de voorspellingen blijven kloppen. Maar nu dus op de valreep toch nog sneeuw in oktober.

Hans is ook twee keer geweest deze week.
Hans is E.ON man 1 uit Backe, zie dit bericht
De eerste keer is hij een halve dag bezig geweest met de kabel in de tuin en het weer dichtmaken van het grote gat. Hij had het er erg warm van gekregen en zei dat het ook nog zo warm was voor de tijd van het jaar. De volgende dag kwam hij weer en toen om de originele kabel buiten weer aan te sluiten in het transformatorhuisje en binnen in de meterkast. De noodkabel rolden we op en die ging weer mee naar huis. 
Beide keren dronk hij weer gezellig koffie Janneke en toen alles klaar was bedankte hij voor de koffie met zelfgebakken koek en cake, hij bedankte ook voor de gezelligheid.
In reactie op Ben; ja het had zeker gekund dat er voor het opsporen en het repareren verschillend personeel is zoals bij jullie destijds met de telefoonleiding. In dit geval denk ik echter dat spoedgevallen, dus stroomuitval, voorgaan en wanneer die er even niet zijn ze oude klussen afmaken. We hadden stroom via een noodkabel, dus geen prioriteit en dat begrijp ik volkomen. Alleen, ze laten je in het ongewisse. Maar wat Janneke (baasbraal) ook al zei, het duurt vaak even, maar het komt goed!