A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
dinsdag 8 oktober 2013

Rushy onder zeil en de naam van de bloem


Nog eventjes lekker wat slapen

Vandaag moest Rushy naar de dierenarts. Ik houd haar gebit altijd in de gaten en nu leek het me tijd om er naar te laten kijken. Er was ontstoken tandvlees bij een kies in het bovengebit en de kies leek ook niet best. Gevraagd of ze een milde narcose kon krijgen, ze is al veertien jaar en de reguliere narcose die met een injectie in een spier wordt gegeven is nogal belastend voor het hart bij een oude(re) hond. Ik mocht er bij blijven tot de narcose werken zou, ze kreeg eerst een infuus in haar voorpoot. Het scheren van haar voorpoot vond ze niet zo leuk, maar ze bleef braaf. Toen het infuusje zat en de vloeistof erin gespoten werd was ze gelijk vertrokken. Ik ben weggegaan en ruim een uur later belden ze dat Rushy weer opgehaald kon worden. Twee kiezen zijn er getrokken en haar gebit is schoongemaakt en gepolijst. Ze lijkt wel weer een jonge meid als ze haar tanden laat zien :-) 
Aan Rushy merk je niet of ze last heeft van haar gebit, je moet echt op je eigen ogen af gaan. Drie jaar geleden werden er ook twee kiezen getrokken en de dierenarts zei toen dat terriërs echte diehards zijn en een heel hoge pijngrens hebben. 
We haalden haar uit het asiel toen ze negen was, Rushy was een moeilijk te plaatsen hond vanwege problemen na mishandeling. Bij een gezin met kinderen kon ze zeker niet. Wij vonden het leuk om haar nog een mooie oude dag te geven en dat heeft ze zeker, daar hoort ook een pijnloos gebit bij! 
Eigenlijk zou ik haar gebit moeten poetsen en ik denk er over om het eens te proberen. Per slot van rekening mag ik altijd probleemloos haar nagels knippen. 's Winters, als ze maanden over / door de sneeuw loopt, slijten haar nagels niet zoals bijv. op de verharde straat en groeien door. 
Lieve Rushy, ik hoop dat we nog een paar jaar plezier van je mogen hebben! Onze vorige hond werd achttien jaar, dus wie weet...


Dan wil ik nog even terugkomen op mijn vraag betreffende de bloem in het vorige berichtje. Ik heb diverse oplossingen gekregen betreffende de naam. Toen ik vanmorgen de oplossing van Jannie kreeg per e-mail en daarna op Google afbeeldingen keek wist ik het zeker, de oplossing van Jannie is beslist de juiste. 
De bloem heet Venidium of Afrikaanse goudsbloem (de witte variant uiteraard).
Bedankt Jannie!

12 opmerkingen:

 1. Dear Gon!
  You have a big heart for animals!
  I love this and your Rushy is so cute.
  I hope he is okay and you have many happy years with him to come.
  I wish you a sunny week!
  Perhaps the first snow will come this weekend!
  Too early ...
  With love,
  Geli

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn tante poetste ook altijd de tanden van de hond.
  Je moet het alleen zonder tandpasta doen lijkt mij. Je kan moeilijk vragen of Rushy even wil spoelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig maar. Ze ziet er nog goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Rushy, ik hoop ook dat je nog een poosje plezier hebt en gezond blijft. Laat het vrouwtje maar lekker je tanden poetsen!
  Liefs van tante Ineke :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hej Hej,
  Even vanuit Sveg, op weg naar NL.
  Gelukkig heeft Rushy de narcose goed doorstaan en kan ze d'r tandjes er weer in zetten. Zolang het niet onze kuiten zijn... :)
  Fijn dat we elkaar nog even gezien hebben.
  groetjes M&A.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. We hebben haar gisteren gezien, en ze heeft weer een stralende glimlach!!
  groeten , Bea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat Rushy het overleefd heeft. Tandenpoetsen kan je leren door hem goed te belonen als jullie klaar zijn. Bij Bibi hebben we het ook zo gedaan. Het vond het niet leuk, maar het snoepje wel. Ik hoop voor jullie dat hij ook 18 jaar wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ondertussen zal Rushy al uitgeslapen zijn :) Flink geweest...Doet me eraan denken dat ik ook even op controle moet haha....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Gonny
  Maar goed dat dit hondje een baasje heeft die weet wat goed voor hem is. Ik hoop voor je dat je nog lang van hem genieten kunt.
  Groeten Bets

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Gonny, erg mooi de venedium. Ik heb hem dit jaar in overvloed gehad door het mooie weer :-) zo prachtig. Ik had hem ooit ook in een zaadmengsel en nu had ik er dus speciaal zaad van gekocht. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kan mij voorstellen dat het best wel wat voeten in de aarde had, onder narcose voor zijn gebid... Ik weet dat jullie het beste met hem voor hebben.
  Hopelijk hebben jullie nog heeeeeel veeeeeel jaren plezier van elkaar :-)
  knuffel
  Silvia

  BeantwoordenVerwijderen