Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

donderdag 5 september 2013

Oehoe oehoe


Als je op de foto klikt, kun je ze allemaal vergroot zien!

Dit is dan de oude schuur van Pär-Erik, deze staat enkele honderden meters van zijn huis. Ik vertelde eerder over zijn boerderij, de koffievisite en de melk die we later van hem kregen. De eerste keer zagen we hem dus hier, bij deze zeer oude schuur, waar nog een kleine woning aan vast zit. Het hout is allemaal nog in goede conditie, maar verder is het in slechte staat. Zijn tante heeft tot voor ongeveer dertig jaar geleden nog in het woongedeelte gewoond onder redelijk primitieve omstandigheden. Er staan enkele prachtige oude dennen (ook jonge dennen) om het huis, of waarschijnlijk was het een kleine boerderij. Pär-Erik vertelde dat ze zo'n 250 jaar oud zijn!


Veel stallen in Zweden zijn zo. Twee verdiepingen. Links op de foto zie je een aanbouwtje. Dat was het "toilet", de tante moest dus nogal een eindje lopen voor ze kon. De put zit overigens vol :-). Fris is het er inmiddels wel, het is half ingestort.


Dit was zo'n beetje het woongedeelte. Een woonkamer en een keuken zonder stromend water. Een open haard als verwarming.


Dit is een deel van de entree, die helemaal verzakt is. Zie je ze al? Ze passen goed bij de sfeer! Ik was gelijk helemaal verliefd op dit tafereel, ik weet er even geen ander woord voor.


En? Super mooi toch?! Natuurlijk zijn het geen oehoe's, maar wel heel leuke houten uiltjes op een oud stuk hout. Vandaag voor de gelegenheid weer even opgehangen, maar snel weer in de auto gelegd om er hier een mooi plekje aan het huis voor te zoeken! 
Er staat ook nog een naam op, dat zal de naam van het huis moeten voorstellen misschien, maar de naam begrijp ik niet helemaal. "Stor burk" oftewel "Groot blik". Misschien heeft burk nog een andere betekenis en misschien komt er iemand mee die dit leest.

De schuur is trouwens te koop met een groot stuk land erbij. Schitterend gelegen, met uitzicht op een meer (op enige afstand). Het kost 50.000 SEK.