Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

donderdag 25 april 2013

Voorjaar

Hoog in de lucht boven Zweden
over de huizen en over de zee,
vliegen de ganzen naar Lapland
Kruimel en Niels mogen mee.

Dotterbloemen, ik zag ze hier. Wat zijn ze toch mooi.

Ja, en dan is het een beetje lastig de draad weer op te pakken. De laatste dagen van maart reden we naar Nederland tijdens een heerlijke reis. Mooi weer, rustige wegen, goed humeur, cd's draaien in de auto en samen meegalmen. Een paar dagen later zag alles er heel anders uit en nog steeds zijn we in de dip, mede door de zware griep, met vooral voor Peter nog wat extra's. Gelukkig gaan we heel langzaam de goede kant op, steeds een beetje beter, maar mensen, wat duurt deze griep lang. 

We weten nog niet precies wanneer we weer naar Zweden gaan. De oorspronkelijke gedachte (in maart) was om in het weekend van 11/12 mei te gaan, maar we weten nog niet of dat kan qua gezondheid en qua dingen m.b.t. het overlijden van mijn moeder. 
We zien het wel, het steekt echt niet op een week. 
In elk geval zullen de kraanvogels ons wel voor zijn. Toen we eind maart zuidwaarts reden kwamen we ze pas voor het eerst tegen in het noorden van Duitsland. Ergens tussen Flensburg en Hamburg liepen grote groepen in de weilanden. Andere jaren zijn ze toch al wel noordelijker op hun reis uit Afrika waar ze overwinteren. We zullen ze komende zomer weer genoeg horen en zien!
Hieronder een mooi filmpje van de kraanvogels, gemaakt bij Hornborgasjön in het vroege voorjaar.Kortom, het voorjaar gluurt ook hier een beetje om de hoek :-)