A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
zondag 25 november 2012

Ik dacht: Het mag nu wel...

...eindelijk eens wat sneeuwvlokjes op m'n blog. Niet dat er hier ook maar één vlokje ligt hoor, er ligt dus echt helemaal niets. IJs hebben we gehad, we konden wel schaatsen op het erf zeg maar. Dat kwam door sneeuw die al in oktober gevallen was, was gaan smelten, waarna het later weer ging vriezen. Maar als je nu naar buiten kijkt, is het gewoon een landschap zonder een spoortje sneeuw. Twintig kilometer noordelijker en oostelijker ligt nog wel sneeuw, ook al is daar wel veel van weggesmolten. Daar is het tenminste nog wel wit.
Nu hebben we hoop voor de komende week. In ieder geval gaat het nu dan winter worden en tegen het einde van de week komt de temperatuur echt niet meer boven nul. Ook wordt er sneeuw verwacht. 


Verder gaat het goed hier. Alles gaat lekker z'n gangetje. De vogels zijn er allemaal weer, ook al ligt er nog geen sneeuw. De vijf Vlaamse gaaien zitten 's morgens in het schemer al in de berken te krijsen om hun voer. Enig vind ik dat. Vorig jaar waren het er drie.
De mat- en glanskopmezen komen bijna op m'n hand zitten als ik het voer aanvul. Of ze tjilpen me al vrolijk tegemoet. De rest is er ook weer, de kool-, pimpel- en kuifmezen, de boomklevers, eksters, goudvinken, groenlingen en bonte specht. Natuurlijk de eekhoorns niet vergeten. 

5 opmerkingen:

 1. De hele beestenboel is weer aanwezig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. IJs? Dan zul je Peter wel weer erf verbod gegeven hebben.
  Geniet maar lekker van het beestenspul daar samen.
  Groet Arnoud.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk al die beestjes groot en klein. Ik heb ook een voorraad zaad en vetbollen besteld voor de komende winter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze eten me hier de oren van mijn hoofd! Er schijnen veel oosteuropese koolmezen naar NL getrokken te zijn door voedsel tekorten in oost Rusland...

   Verwijderen
 4. Gezellige drukte om het huis.
  Je bent al wel op de sneeuw voorbereid, op je blog vallen de vlokjes al en de header is voorzien van een sneeuwlandschap. Eind van de week verse sneeuwfoto's? Ik wacht het af, kram

  BeantwoordenVerwijderen