A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
donderdag 17 maart 2011

Berichtje

Maandagochtend in Duitsland nabij Hamburg

Eindelijk even een berichtje. Maandag kwamen we in de loop van de middag hier aan in Oosterwolde Friesland en we waren moe. Onderweg even een paar eerste noodzakelijke boodschappen gedaan, het tehuis in Aalsmeer gebeld en een tukje gedaan. Toen ik het tehuis belde kreeg ik mijn moeder aan de telefoon, want ze was weer uit bed en goed geluimd. Ik was blij verrast. Toen ik vorige week de arts aan de telefoon had toen we nog in Zweden waren, en vertelde dat ons plan was eind maart naar Nederland te reizen, zei ze dat ze drie weken wel erg (te ) lang vond. Op dat moment ging het n.l. helemaal niet goed. Wel zei de arts erbij dat ze het heel moeilijk vond, want dat ze voor hetzelfde geld de zomer nog door hobbelt. Ik zal niet in details treden wat mijn moeder allemaal heeft buiten de Alzheimer. Ze is in de drie maanden dat we weg waren 6 kilo afgevallen. Natuurlijk valt dat erg op. Dinsdag zijn we n.l. naar haar toe geweest. Ook hadden we een gesprek met de evv’er en de arts. Hieruit bleek dat mijn moeder in de allerlaatste levensfase is. Het was fijn dat ze dinsdag voor het eerst weer in de (rol)stoel zat en niet meer in bed lag. Ze zei zelfs dat ze het gezellig vond dat ik er was. We kunnen niets doen, afwachten en haar zoveel mogelijk bezoeken.
Nu wil ik me maar weer op de cursus Zweeds storten. We zijn hier in ieder geval tot eind mei zoals al gepland was. Maar dat is nu moeilijk te zeggen, ik heb geen idee hoe het loopt en wat we dan doen. Maar buiten mijn moeder om kunnen we ook niet eerder naar Zweden omdat ik 11 april twee implantaten in mijn mond krijg en de nazorg tot eind mei duurt. Zweden, het lijkt wel of we er al langer weg zijn, gek is dat. Vorige week waren we er nog gewoon. Prachtig weer was het toen.

5 opmerkingen:

 1. Lieve Gonny, het voelt toch al een beetje als afscheid nemen, wat lijkt me dat verschrikkelijk moeilijk. Ik wens je heel veel sterkte en nog veel goede momenten samen.
  Kram Willy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Net wat Willy zegt. Maar je bent in ieder geval bij haar nu. Veel sterkte met deze periode en ik denk aan je. Zit nu in een sneeuwbui. Liefs Natje xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent al een tijdje afscheid aan het nemen. Geniet nu maar van haar goede momenten. Sla ze op als fijne herinnering voor later.
  Succes met je Zweeds (welke cursus volg je?)
  Oei implantaten, ik moet er niet aan denken. Bij mij zijn er net 3 tanden uitgehaald. De valse aan een frame (dat ik al jaren tot volle tevredenheid heb) erbij gehangen ;-). Sterkte ook daarmee! Kramar

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sterkte voor de komende tijd. Misschien lukt het ene beetje te genieten van de lente.
  Groeten, Ada

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel sterkte met je moeder. Schrale troost is misschien dat het de komende week in ieder geval een beetje mooi weer wordt. Groeten Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen