Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

donderdag 16 juli 2015

Riolering en waterleiding dag 2 en eindelijk muziek

Voor elk wat wils... bloemen, riolering en muziek.

Eerst maar weer iets moois. Deze prachtige blauw gekleurde bloemen staan voor het tweede jaar in de tuin. Ik weet het niet voor 100% zeker, maar wel bijna zeker dat het een blauwe smeerwortel is. De kleur blauw is zo intens, prachtig!In een klein stukje rotstuin (met vaag op de achtergrond een vogeldrinkbak) staat o.a. het rozenkransje. Laatst liet ik ze ook zien, maar dan in het wit. Ze zijn dus of roze (vrouwelijk) of wit (mannelijk). Zo te zien ook geliefd bij hommels en bijen.Het gat  bij de buren was op de eerste dag tegen het einde van de werkdag weer dicht en voor het naar huis gaan hadden ze de graafmachine en andere spullen voor ons huis op het weggetje gezet.
De volgende ochtend begon het graven dus meteen.  Op deze twee foto's (boven en onder) zijn ze al even op weg. De betonnen randen van de rioolput en de twee afsluiters van de waterleiding die fier omhoog staan. Deze afsluiters stonden samen in een afzonderlijke put die al verwijderd is. De afsluiters kwamen maar zo'n twintig centimeter boven de grond uit in hun put. Als je op de foto klikt is het beter te zien.

Links de betonnen put van de waterafsluiters die ze maar aan de overkant hebben gezet. Vorig jaar is alles in kaart gebracht en heeft die persoon er SV (Strömsund vattenverk) op gespoten. Rechts de eerste ring van de rioolput.
Afijn dat ging zo door en om vier uur waren ze vertrokken. Hallo zeg! Een heel hekwerk om het diepe gat. We hadden niet gedacht dat ze het gisteren niet af zouden krijgen. Weten wij veel wat ze allemaal van plan zijn...

In elk geval zijn de afsluiters van de leiding afgedraaid. Ze liggen rechts. De voorste afsluiter is van het gastenhuisje, die stond dus dicht gezien de toestand daar en de achterste is van het huis.
De rioleringsput is helemaal weg en de buizen zijn onder de grond, die ze daar alweer teruggegooid hebben weer met elkaar verbonden. Er werd tevoren even gevraagd of wij tot nader order geen gebruik van het toilet wilden maken, ha, ha, ha. De volgende dag zouden ze daar dus aan verder en dan moet de volgende rioleringsput ook nog weggehaald worden. Die staat daar mooi verstopt tussen die plek met zevenblad en is van het gastenhuisje. Wordt vervolgd.

En dan kwamen er langs verschillende wegen vragen waar toch steeds de muziek blijft. 
Ik vergat het telkens, maar nu dan eindelijk en dan gelijk maar twee.

De eerste is Damian Rice met The animals were gone, gewoon een heel mooi nummer.
Damian Rice, het is een Ier. Hoe zou het toch komen dat er zo onwijs veel goede artiesten in Ierland wonen?! 
De tweede is Tom Odell met Storms. 
Het was in de herfst van 2013 toen we even in NL waren en ergens reden met de radio aan. Ik hoorde het nummer Another love en was er gelijk helemaal weg van. Oh, als het nummer nu maar afgekondigd zou worden, anders zou ik er misschien nooit achter komen van wie het was. Zo vaak gebeurt het niet dat je gelijk bij een eerste keer helemaal weg bent van een nummer. 
Peter mocht niet van mij praten en de radio zette ik veel harder. Oh, wat een geluk, het werd afgekondigd en een paar dagen later had ik de CD Long way down in mijn bezit. 
Wat een talent en ook live zo goed. Zag hem bijvoorbeeld live met zijn hit vanuit het Glazen Huis.
De CD ligt deze zomer dus ook in Croissantje en eigenlijk zijn alle nummers erg goed. 
Er is slechts één nummer wat me niet veel doet. Het is dus moeilijk kiezen en de hit kennen jullie natuurlijk allemaal al. Ik koos nu voor een vlot nummer, maar er zijn dus nog veel andere beauties.
Alvast een goed weekend!

Gon