Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

vrijdag 24 oktober 2014

Primeur!


De primeur is de sneeuwpop van Rosali op 21 oktober.


Wat vloog de tijd en wat was het gezellig dat Silvia en Rosali hier waren. Het weer was ons jammer genoeg niet gunstig gezind, we hebben de zon niet gezien. Bewolkt en somber. Sneeuwval op de koop toe en gladde wegen. Het mocht de pret niet drukken, Rosali vond de sneeuw helemaal geweldig en maakte deze sneeuwpop. Later maakte ze, met behulp van lege yoghurtemmertjes als vorm, een "hekje" om de sneeuwpop zodat Rushy en Sim hem niet zouden kunnen beschadigen 


Lekker eten bij de Thai, dit zijn Rosali en ik.

Ze moesten weer een kleine 600 km terugrijden naar Arlanda - Stockholm. Gelukkig waren de wegen toen schoon. Ze waren net op tijd weg, want toen kwam de sneeuwstorm die gisteren 15 - 20 cm sneeuw bracht. 

De sneeuwstorm op 23 oktober die 15 - 20 cm bracht.

De hele dag sneeuw. Afgelopen nacht ging de temperatuur naar waarden van net boven nul en nu is het mooie eraf, de sneeuw is prut en morgen zal er wel niet veel meer van over zijn. Begin volgende week wordt het weer + 10 graden met zon. Eigenlijk had van mij de sneeuw mogen blijven liggen. Ik ben er helemaal klaar voor, voor vorst, sneeuw en zon. Zomer wordt het voorlopig toch niet en dus mag van mij het kwakkelen stoppen. Ik vond dan ook het bericht van Els op Facebook vandaag zo leuk. Ze plaatste een foto van de webcam van Vilhelmina (ca. 60 km ten noorden van Hoting), een foto met sneeuw dus. Dit was haar opmerking onder de foto: "Hunker naar echte winter en dit soort beeld buiten. Heerlijk vind ik dat, ook al moet ik er iedere dag met de fiets door."
Ik reageerde daarop met: "Geweldig Els, is er toch iemand in NL die mij begrijpt  !"

Zijn er nog meer winter liefhebbers?

Gon