Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

zaterdag 17 mei 2014

Waar een blog wel niet toe kan leiden!


Toen ik op 19 juni 2008 het eerste bericht plaatste op mijn kersverse blog Een kijkje in Zweden, kon ik niet vermoeden wat deze blog me, ik moet zelfs zeggen ons, allemaal brengen zou. Inmiddels ben ik 770 berichten verder en veel contacten rijker. Er zijn zelfs zeer waardevolle en speciale vriendschappen door ontstaan. De personen die het hier betreft weten wel dat zij daar ook bij horen. 

Zo kwam het ook dat we Marlies en Arnoud leerden kennen en we (zij en wij) vonden het wel eens tijd om het daar maar eens over te hebben hier. 
In februari 2012 begon ik met Zweedse Blogpraat en in datzelfde jaar reageerden Marlies en Arnoud daarop en ik plaatste hun inzending met veel plezier, het was de eerste kennismaking. 
Wanneer je Blogpraat en/of de inzending niet kent kun je die HIER (klik) nog lezen. 

De foto van Marlies en Arnoud die op Blogpraat staat,
een aantal jaren geleden genomen op de poolcirkel.

Er volgde een frequente e-mailcorrespondentie. Later kwamen ze eens langs hier in Zweden tijdens een vakantie en we ontmoetten elkaar ook een keer toen we toevallig alle vier voor familiebezoek in Nederland waren. Later nog eens. 
Inmiddels kan ik vertellen dat Marlies en Arnoud sinds een paar weken ook in Zweden wonen, ook in Jämtland, ja, zelfs ook in Hoting! Het laatste was niet perse de bedoeling, maar ze vonden hun droomplek nu eenmaal hier in Hoting. Vorige week hebben we dat een beetje gevierd.

Op het ogenblik ben ik hier wat minder vaak dan doorgaans mijn gewoonte is, dit komt door tijdgebrek. Na een lange winter is het hier in het voorjaar nu eenmaal erg druk, veel te doen en ook het bezoek aan NL zat er nog tussen. Ik heb (te) weinig gereageerd op jullie reacties op mijn blog de laatste weken en ook weinig gelezen en/of gereageerd op de blogs die ik zelf volg. Dat komt allemaal wel weer. 

Afgelopen woensdag kwamen Marlies en Arnoud Peter helpen met berkenstammen zagen. Peter heeft er een mooie zaagmachine voor, maar de stapel is (was) erg hoog en veel stammen zijn zo dik dat ze eerst met een motorzaag in twee of drie stukken gezaagd moeten worden voor ze ook maar enigszins hanteerbaar zijn. Peter kan met zijn beenprothese nu eenmaal niet op die berg stammen en daarom vonden M&A het leuk om daarmee even te helpen. 

Hieronder een klein verslag in foto's.

Arnoud op de berg stammenKrachtpatser Marlies

Soms valt het niet mee om hem naar Peter zijn kapzaagmachine te brengen

Peter die er met de kapzaag weer stukken van 45 cm van zaagt

Komende woensdag komen ze nog een keer helpen en dan kan Peter het verder wel alleen af denken we. Ja, natuurlijk kun je ook gekloofd hout kopen, maar zo lekker buiten werken is ook helemaal niet verkeerd!

Komende week wordt het erg goed weer, ook vandaag was het lekker zonnig. De eerste prachtige zomeravondluchten heb ik alweer gespot hier aan Jämmervattnet. In 2012 maakte ik hier gedurende de zomer veel mooie foto's van die je HIER (klik) nog kunt zien. Marlies en Arnoud zullen dat deze zomer ook zeker kunnen, maar dan aan Hotingsjön! 

Geniet ervan Marlies en Arnoud, leuk dat jullie hier zijn!

Gon