A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
zaterdag 17 mei 2014

Waar een blog wel niet toe kan leiden!


Toen ik op 19 juni 2008 het eerste bericht plaatste op mijn kersverse blog Een kijkje in Zweden, kon ik niet vermoeden wat deze blog me, ik moet zelfs zeggen ons, allemaal brengen zou. Inmiddels ben ik 770 berichten verder en veel contacten rijker. Er zijn zelfs zeer waardevolle en speciale vriendschappen door ontstaan. De personen die het hier betreft weten wel dat zij daar ook bij horen. 

Zo kwam het ook dat we Marlies en Arnoud leerden kennen en we (zij en wij) vonden het wel eens tijd om het daar maar eens over te hebben hier. 
In februari 2012 begon ik met Zweedse Blogpraat en in datzelfde jaar reageerden Marlies en Arnoud daarop en ik plaatste hun inzending met veel plezier, het was de eerste kennismaking. 
Wanneer je Blogpraat en/of de inzending niet kent kun je die HIER (klik) nog lezen. 

De foto van Marlies en Arnoud die op Blogpraat staat,
een aantal jaren geleden genomen op de poolcirkel.

Er volgde een frequente e-mailcorrespondentie. Later kwamen ze eens langs hier in Zweden tijdens een vakantie en we ontmoetten elkaar ook een keer toen we toevallig alle vier voor familiebezoek in Nederland waren. Later nog eens. 
Inmiddels kan ik vertellen dat Marlies en Arnoud sinds een paar weken ook in Zweden wonen, ook in Jämtland, ja, zelfs ook in Hoting! Het laatste was niet perse de bedoeling, maar ze vonden hun droomplek nu eenmaal hier in Hoting. Vorige week hebben we dat een beetje gevierd.

Op het ogenblik ben ik hier wat minder vaak dan doorgaans mijn gewoonte is, dit komt door tijdgebrek. Na een lange winter is het hier in het voorjaar nu eenmaal erg druk, veel te doen en ook het bezoek aan NL zat er nog tussen. Ik heb (te) weinig gereageerd op jullie reacties op mijn blog de laatste weken en ook weinig gelezen en/of gereageerd op de blogs die ik zelf volg. Dat komt allemaal wel weer. 

Afgelopen woensdag kwamen Marlies en Arnoud Peter helpen met berkenstammen zagen. Peter heeft er een mooie zaagmachine voor, maar de stapel is (was) erg hoog en veel stammen zijn zo dik dat ze eerst met een motorzaag in twee of drie stukken gezaagd moeten worden voor ze ook maar enigszins hanteerbaar zijn. Peter kan met zijn beenprothese nu eenmaal niet op die berg stammen en daarom vonden M&A het leuk om daarmee even te helpen. 

Hieronder een klein verslag in foto's.

Arnoud op de berg stammenKrachtpatser Marlies

Soms valt het niet mee om hem naar Peter zijn kapzaagmachine te brengen

Peter die er met de kapzaag weer stukken van 45 cm van zaagt

Komende woensdag komen ze nog een keer helpen en dan kan Peter het verder wel alleen af denken we. Ja, natuurlijk kun je ook gekloofd hout kopen, maar zo lekker buiten werken is ook helemaal niet verkeerd!

Komende week wordt het erg goed weer, ook vandaag was het lekker zonnig. De eerste prachtige zomeravondluchten heb ik alweer gespot hier aan Jämmervattnet. In 2012 maakte ik hier gedurende de zomer veel mooie foto's van die je HIER (klik) nog kunt zien. Marlies en Arnoud zullen dat deze zomer ook zeker kunnen, maar dan aan Hotingsjön! 

Geniet ervan Marlies en Arnoud, leuk dat jullie hier zijn!

Gon

14 opmerkingen:

 1. Dear Gon!
  So nice to hear from you!
  So much wood and so much work for Peter!!!!
  But fortunately you have wonderful friends Gon!
  You are right! Blogging is so much work but often you find so wonderful people and friends!
  I know this well ...
  Enjoy this time of year on your dreamy place on earth!
  With love,
  Geli

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marlies en Arnoud18 mei, 2014

  Lieve Gon en Peter,
  We zijn er een beetje ontroerd door.
  Wat velen niet weten: Gon en Peter hebben de hele winter door onze post verzorgd en er ook mede voor gezorgd dat we ons huis konden kopen. Daar zijn we ze heel erg dankbaar voor dus dit was niet meer als een kleine tegenprestatie. En het was reuze gezellig.

  En inderdaad gisteravond was er een hele mooie lucht.

  Liefs M&A.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hej Gon,
  Ik vermoedde al dat er veel werk aan de winkel was bij jullie toen het zo stil bleef op het blog. Wat lief van Marlies en Arnoud om jullie te helpen met het hout zagen. Zowieso gezellig voor jullie dat zij ook in Hoting zijn komen wonen en voor hun ook fijn dat jullie kunnen helpen met informatie ed, jullie weten immers al de weg als je bepaalde dingen moet regelen.
  Hier is het nu ook stralend weer en aangezien mijn vakantie is begonnen ga ik daar heerlijk van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk verhaal na een tijdje stilte. Leuk om te vernemen dat er nieuwe buren zijn! Twee meer die klein Höting groot maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch eens een keer gaan kijken in Höting, schijnt wel bijzonder te zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk om zo dichtbij vrienden te hebben wonen. En mekaar dan ook nog helpen. Super!! Jullie zijn nog wel een poosje druk met zagen en kloven als ik die berg hout zo zie.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een vreselijk fijn en toch ook ontroerend verhaal! Inderdaad : wat een blog teweeg kan brengen in brede zin! Bijzonder! Mooie week gewenst! Marijke O

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb je natuurlijk al vaker gehoord over M&A, maar nu zijn ze er dan echt. Leuk Gon! Heerlijk ook die hulp.
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om te horen. En jullie behulpzaamheid hebben wij ook al eens mogen ervaren! Goed om er vrienden bij te hebben daar in Hoting.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gon & Peter: leuk om nieuwe 'buren' te krijgen! Fijn om zoveel aardige, bekende in de buurt te hebben!

  Arnoud en Marlies, gefeliciteerd met jullie nieuwe plekje! Rust, ruimte, natuur en goed gezelschap van Gon & Peter. Ik wou dat ik zo dicht bij ze woonde :-)

  Top dat jullie elkaar zo helpen met post, huis aankoop, zagen enz!

  GroetjesssSilvia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke reacties allemaal voor Gon en ons.
  Dat hebben we toch maar allemaal aan Gon en haar blogs te danken.
  Alsof het allemaal zo heeft moeten zijn. Echt bijzonder.
  groetjes Marlies en Arnoud

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een heerlijk verhaal weer! En heel bijzonder om zo buren te krijgen!
  Deze zomer hopen wij ook te buurten en kunnen wij jullie mooie omgeving met eigen ogen zien.
  groetjes, Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk dat ze bij jullie in de buurt zijn komen wonen! Wat een toeval. En heerlijk dat jullie direct een paar hele sterke hulpen hadden.

  BeantwoordenVerwijderen