Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

zondag 25 mei 2014

Prinsesstårta en warmte


Het was een heerlijke week. Lekker veel gedaan en prachtig weer, met op donderdag en vrijdag zelfs +28 graden op de thermometer in de schaduw. Twee weken geleden schreef ik HIER (klik) nog over sneeuw, slechts net boven nul en dat ik zou willen dat de vogelkers zou bloeien. Niet te geloven, maar nu bloeit hij! Ik heb ook e.e.a. gezaaid. 
De koeienmest van Lars-Gunnar is inmiddels door Peter over het aardappellandje verspreid en Clas heeft het al geploegd. In de loop van de week hoop ik het te frezen.
Er bloeit in ene van alles. Eindelijk ook deze bosanemoontjes (vitsippor):


Afgelopen week kreeg ik van Georgette wat plantenpollen die ze uit haar tuin gestoken had. Vorig jaar zei ik dat ik ze zo mooi vind en ik was al van plan ze maar uit zaad te gaan kweken, althans proberen, maar nu staan hier al flinke pollen in de tuin dus. 
Volgens Georgette woekeren ze nogal en dat geloof ik graag na het zien van de wortelstokken, maar ze zijn zo mooi dat dat me helemaal niet kan schelen. Het gaat om deze schoonheid, de bergcentaurie (centaurea montana):


Dan nog een mooie foto van deze 'prinsesstårta', DE Zweedse slagroomtaart die bekleed is met groene marsepein. Gekocht bij de bakker? Nee! Marlies heeft hem zelf gemaakt. Voor mij? Nee, was het maar waar, de 47 ben ik al even gepasseerd. Ze maakte hem voor Arnoud die zaterdag jarig was. We hebben hem die ochtend met z'n vieren opgegeten. Oh, oh, oh. Maar hij was ook zo lekker!


Als ik nu uit het raam kijk doet niets meer denken aan het fantastische warme weer van de afgelopen week. Het regent pijpenstelen en alles groeit nu enorm hard. Morgen wordt het weer droog in de loop van de dag. Misschien een lekkere dag om eens iets te doen met mijn haakwerk (klik) van afgelopen winter. Als ik er nog twee of drie uurtjes aan werk is het af en kan ik het laten zien. Wie weet, maar misschien komt er wel weer iets anders op het pad. 

Foto van WeerOnline

Iedereen een mooie week gewenst!

Gon