A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
zondag 25 mei 2014

Prinsesstårta en warmte


Het was een heerlijke week. Lekker veel gedaan en prachtig weer, met op donderdag en vrijdag zelfs +28 graden op de thermometer in de schaduw. Twee weken geleden schreef ik HIER (klik) nog over sneeuw, slechts net boven nul en dat ik zou willen dat de vogelkers zou bloeien. Niet te geloven, maar nu bloeit hij! Ik heb ook e.e.a. gezaaid. 
De koeienmest van Lars-Gunnar is inmiddels door Peter over het aardappellandje verspreid en Clas heeft het al geploegd. In de loop van de week hoop ik het te frezen.
Er bloeit in ene van alles. Eindelijk ook deze bosanemoontjes (vitsippor):


Afgelopen week kreeg ik van Georgette wat plantenpollen die ze uit haar tuin gestoken had. Vorig jaar zei ik dat ik ze zo mooi vind en ik was al van plan ze maar uit zaad te gaan kweken, althans proberen, maar nu staan hier al flinke pollen in de tuin dus. 
Volgens Georgette woekeren ze nogal en dat geloof ik graag na het zien van de wortelstokken, maar ze zijn zo mooi dat dat me helemaal niet kan schelen. Het gaat om deze schoonheid, de bergcentaurie (centaurea montana):


Dan nog een mooie foto van deze 'prinsesstårta', DE Zweedse slagroomtaart die bekleed is met groene marsepein. Gekocht bij de bakker? Nee! Marlies heeft hem zelf gemaakt. Voor mij? Nee, was het maar waar, de 47 ben ik al even gepasseerd. Ze maakte hem voor Arnoud die zaterdag jarig was. We hebben hem die ochtend met z'n vieren opgegeten. Oh, oh, oh. Maar hij was ook zo lekker!


Als ik nu uit het raam kijk doet niets meer denken aan het fantastische warme weer van de afgelopen week. Het regent pijpenstelen en alles groeit nu enorm hard. Morgen wordt het weer droog in de loop van de dag. Misschien een lekkere dag om eens iets te doen met mijn haakwerk (klik) van afgelopen winter. Als ik er nog twee of drie uurtjes aan werk is het af en kan ik het laten zien. Wie weet, maar misschien komt er wel weer iets anders op het pad. 

Foto van WeerOnline

Iedereen een mooie week gewenst!

Gon

6 opmerkingen:

 1. Dear Gonny!
  I also love these flowers!!! And the bees also!
  You had wonderful weather!!! What a joy!
  After this long winter!
  Your cake looks so delicious and what a dreamy decoration!!!!
  Here it is also raining and the weather forecast is not very good!
  But the sun will come back for us!!!
  I wish you a very happy evening!
  With love,
  Geli

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben wel heel nieuwsgierig naar wat het haaksel met de mooie vrolijke kleurtjes uiteindelijk zal blijken te zijn.....
  (vloerkleedje voor in de serre, vrolijke sprei, een fijne omslagdoek, zonneplaid voor op het gras, dekentje voor in de arreslee -als ook het paard er is-, hoes voor een lekker groot kussen of.....?)

  Groet,
  Véronique Schwiebbe

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hej Gon,
  Leuk hoor al die bloemen en jij weet er altijd wel iets over te vertellen. Hier is het weer ook omgeslagen maar dat vind ik niet zo erg. Nu ga ik lekker in huis een beetje bezig zijn, knutselen en misschien wat haken en schilderen. Een tas van verschillende lapjes en gehaakte randjes staat ook nog op mijn lijstje maar met het goede weer heb ik alleen maar buiten gewandeld en op mijn balkonnetje zitten lezen. Daar is vakantie ook voor, he. Ga deze week dus nog even genieten voor ik volgende week weer hard moet werken.
  Die taart ziet er erg lekker uit en herrinnert me eraan dat ik ook nog bolussen en bananencake wil bakken. Vrije tijd duurt altijd te kort ;) .
  Fijn dat er nu weer regelmatig een blogje komt, ik word er altijd blij van als er weer een nieuw stukje is.
  Kram, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hej Gon,

  Leuk die bergcentaurie. Ik zou ook graag wat stekjes hebben, bij mij mag het gerust veel woekeren, hoef ik minder gras te maaien:) De taart hadden we gauw verorbert he? Ben benieuwd naar je haakwerk, kom gauw kijken...

  Liefs Marlies en Arnoud

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk al die bloeiende bloemen. Wat zal het mooi zijn bij jullie. Mijn broer Melchior was een week in Zweden voor een beurs bij Stockholm en hij heeft fantastisch weer gehad. Wij zijn heel benieuwd wat wij over 5 weken bij ons huis aantreffen aan woesternij. 3 weken geleden hadden we de hele tuin vrij en ruim.

  Kram Anna Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gon, mooie foto's! Ook ik kan altijd genieten van mooie bloemen!

  Ik ben heeeel erg benieuwd naar je haakwerk! Op de oudere blog, zag het er geweldig uit! Alsof het zo gekocht was :-)

  Gefeliciteerd Arnoud!

  GroetjesssSilvia

  BeantwoordenVerwijderen