A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
zaterdag 6 oktober 2012

Radiostilte...

Even een berichtje hier. Daar komt het op het ogenblik helemaal niet van. Bedankt voor jullie mailtjes, want ja, het gaat wel goed met ons. Maar we hebben het gewoon erg druk. Rijden van hot naar haar en zijn best moe. Allerlei dingetjes die geregeld moeten worden, dokters- en ziekenhuisbezoekjes, op een andere auto uit, ontmoetingen, kortom druk. Af en toe blij dat er eens een dag niets in de agenda staat, maar zo'n dag vult zich dan gelijk weer met andere zaken.
Uiteraard bij mijn moeder geweest, de lieverd. Wat kreeg ik een dikke knuffel.
Er zal dan op een of andere manier herkenning zijn. Ze is steeds erg vrolijk en zingt liedjes die niemand meer herkent. Ik vroeg laatst, toen ze ook aan het zingen was, of ze het naar haar zin heeft. 'Ja, heel erg naar mijn zin!' zei ze.
Dat geeft me rust, dat ze in haar eigen kleine, voor ons mysterieuze wereldje, toch gelukkig kan zijn!

Op het vorige logje reageerde Janneke (baasbraal) met haar verhaal over de aapjes in Japan. Ik vond er diverse filmpjes van op YouTube op aanraden van Bea.
Het is echt de moeite om even te kijken, werkelijk aandoenlijk om te zien  hoe die apen genieten in het warme water van ca. plus veertig graden bij een omgevingstemperatuur van ca. min twintig graden.
Ik vermeld er hier twee. Net iets verschillend. Het ene Engels en het andere Duits gesproken.
 


Een fijn weekend verder!

7 opmerkingen:

 1. Ben een boek van Marianne Fredriksson aan het lezen, Anna, Hanna en Johanna. Het begin van het boek gaat over Anna die geen contact met haar moeder kan krijgen. Dacht gelijk aan je moeder. Ontzettend mooi boek. Komt vanzelf wel een keer aan bod als blogpost. http://www.bol.com/nl/p/anna-hanna-en-johanna/1001004005762856.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed dat je moeder het naar haar zin heeft. Dat zal inderdaad wel heel veel rust geven. Als je maar even in Nederland bent, heb je het altijd druk met heel veel dingen. Dat hebben wij dan weer als we in Zweden zijn. Maar als jullie maar genieten! Veel liefs van Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Hans
  Ik heb het boek al Hans, kijk maar... http://lappland-aventyret.blogspot.nl/2010/11/niels-holgersson-en-linnaeus.html
  Daarom ben ik nog wel benieuwd naar je blogpost erover eerdaags. Groetjes!

  @Anna Marie
  Inderdaad zullen jullie dat hebben als je in Zweden bent! Het gevoel ook dat je tijd tekort hebt.
  Net bij jou ook even bijgelezen :-)
  Liefs van Gon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dacht al dat ik de titel ergens voorbij heb zien komen :-).

   Verwijderen
 4. Wat leuk dat je filmpjes gevonden hebt van die aapjes! Ik had alleen ooit maar een foto gezien..... Mijn programma is ook altijd overvol als ik in Nederland ben. Enne: Anna, Hanna en Johanna heb ik jaren geleden een keer gelezen toen ik in Zweden was, ongeveer op de plek waar het eerste deel zich afspeelt. Op een gegeven moment gaat Hanna weg en dan gaat ze eerst naar het einde van het meer, verder dan ze ooit geweest is in haarleven. Dat is zo onwerkelijk als je dan zelf ervaart dat dat 10 minuten rijden is met de auto! Bizar, echt! Veel plezier in Nederland en lekker knuffelen met je moeder. Wanneer komen jullie terug?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je de filmpjes hebt gevonden, ze zijn heel vertederend.
  Vooral die ,,koppies,, boven het warme water.
  Fijn dat je moeder het Datnaar omstandigheden, toch naar de zin heeft.
  fijne zondag,
  Bea

  BeantwoordenVerwijderen