Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

woensdag 19 september 2012

Eindelijk op de kiek, deze stille getuige

Meer foto's van deze Dodge op m'n fotoblog, de link staat in het bericht.

We hadden hem al vaak zien staan, deze enorm oude auto, of wat er nog van over is na 77 jaar! Maar ja, hij staat bij mensen op het erf en dan ga je niet zo snel foto's maken. Toen we afgelopen week weer door Rossön reden, besloten we te stoppen. Ik had me voorgenomen aan te bellen om te vragen of men er bezwaar tegen had als ik foto's zou maken van de oude auto. Aangebeld, niemand thuis, foto's gemaakt en weer verder gereden.
Ik vind hem prachtig deze oude Dodge uit 1935. Jammer was het dat ik veel tegenlicht had door het stralende weer en dat er veel om de Dodge heen stond. Het valt me op dat het staal er na lange tijd net zo uitziet als dat van de oude fiets die ik in een ouder bericht  over stille getuigen liet zien.
Meer stille getuigen vind je op m'n fotoblog.

Vandaag hadden we regen, veel regen. De bomen zijn schitterend nu. Sommige berken zijn zo geel dat ze bijna licht geven, echt prachtig. Het valt dan altijd weer op dat het echt niet alleen dennen en sparren zijn, maar dat de bossen echt gemengd zijn met loofbomen. Dat zie je eigenlijk pas in de herfst.

De tractor heeft inmiddels een lekke band. De grote band links achter zei van de week PANG! Aannemelijk is dat hij de druk na het oppompen niet aankon. Hij heeft het een paar weken volgehouden.

De wilde zwanen die deze zomer op het meer hier tegenover woonden, kwamen ongeveer gelijk met ons terug uit het zuiden. Ze kwamen toen met z'n tweeën. Nu zijn ze met z'n vieren. Twee zijn er nog niet wit, maar nog een beetje grijsachtig. Ze zullen weldra vertrekken naar warmer oorden. Evenals wij, alhoewel het wel niet zo heel veel warmer zal zijn in Nederland.
Vrijdag vertrekken we weer voor een paar weken en zal ik in ieder geval mijn moeder weer zien! En mijn broer natuurlijk en vele anderen.
Annelies en Pim komen weer in ons huis hier, net als afgelopen voorjaar.
Dat is wederzijds erg goed bevallen. Zolang zij hier nog geen eigen huis hebben, blijven we het zo doen. Zo hebben zij alle tijd zich voor te bereiden en zullen ze hun huis een keer vinden.