A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
zaterdag 6 augustus 2011

Zomer 2011Wat een zomer! Die zomer die begon zowat in april in Nederland. April en mei waren uitzonderlijk warm in Nederland dit jaar. Elke dag gingen we erop uit, om maar niet in het appartement in  Friesland te hoeven zijn. En toen eind mei naar Zweden. Alweer goed weer, maar niet warm. Dat begon zo rond midsommar. Ruim zes weken al hebben we geweldig weer gehad hier. Altijd tussen de 20 en 30 graden op twee dagen na, waarvan één hele dag regen. Zes weken lang topzomer in Jämtland. Dat betekent: buiten eten, 's morgens, 's middags, 's avonds - bbq - zwetend grasmaaien - wilde bloemen plukken voor op tafel - de middernacht- zonhemel bewonderen - blote voeten - gedroogd gemaaid gras op de vloeren in huis - iedere dag buiten alle planten in potten en bakken water geven - veel bronwater (met of zonder bubbels) drinken - de prachtige, uitbundig bloeiende bermen bewonderen tijdens wandelingen en autoritten - aardappels, wortelen en bietjes schoffelen - zwarte bessen, aalbessen, bosbessen en vossenbessen rijp zien worden - jonge vogels uit zien vliegen en bespieden - buiten verven - Hollandse bezoekjes ontvangen - zwemmen - de wasjes buiten droog binnen een uur - genieten van het hier wonen - veel sla uit de tuin eten - rommelmarktjes (loppis) bezoeken - lunchen op de berg - veel zomerfruit - een gelukkige hond, die zichtbaar geniet van het vrij kunnen in en uit lopen... en zo kan ik nog wel even doorgaan. Nu wordt het de hoogste tijd om alle bessen te plukken en jam te maken. Komt mooi uit, want we zijn net door alles van vorig jaar heen. Morgen maar beginnen, voor de kramsvogels ons weer voor zijn. Hopelijk regent het niet, want dat is wel de aanleiding dat ik over deze zomer ben begonnen. Sinds gisterenavond, nadat Irma en Ron waren vertrokken, regent het met grote regelmaat. Even wennen, even slikken. Wel goed voor de natuur, want in de weerberichten werd er al een poosje gewaarschuwd voor bosbrandgevaar. De komende dagen blijft het ook wisselvallig. Komend weekend zal ik jullie verder "bijpraten". Tot dan!Even met de hond uit. Aan de achterkant ons bos uit. Het pad is daar een
beetje dichtgegroeid met wilgenroosjes die jammer genoeg zijn  uitgebloeid.

3 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige activiteiten en hoe mooi geschreven!!! Je waant je bijna zelf ginder! Spijtig dat het een beetje is beginnen regenen maar dat zal ook wel ergens goed voor zijn!?!
  Vroeg me gisteren een beetje af hoe het landschap zou zijn achter de nieuwe geverfde garages. Heb er nu een beetje een gedacht van met die mooie foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk Gon, ik ben blij dat je er zo heerlijk van hebt kunnen genieten. Wie weet komt de zomer wel weer terug. Fijn weekend!
  Liefs Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Regen die wel hard nodig is dus. Mijn dochter vroeg vandaag of we wel eens een mooie zomer hebben gehad? Na een zomer met zoveel regen zou je bijna vergeten dat dat ook wel kan. Jullie hebben een heerlijke zomer, daar moet je ook volop van genieten en dat doen jullie gelukkig ook.
  Fijn weekend, kram

  BeantwoordenVerwijderen