A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
dinsdag 21 december 2010

E-kerstkaart

En wat vinden jullie er nu van, van de digitale kaart of e-card met kerstgroet? Ik ben echt erg benieuwd wat jullie ervan vinden. Wel ik vind het eigenlijk helemaal niks! En waarom vind ik het niks? Omdat het zo oppervlakkig is. Het zegt me helemaal niets zo'n e-kerstkaart. Als iemand een traditionele kaart schrijft, staat hij of zij nog even bij je stil en denkt even aan je. Hoopt echt het beste voor je voor het nieuwe jaar (anders stuurt diegene toch geen kaart). Maar de e-card is in dit geval anders. Waren ze nog persoonlijk gericht met een berichtje erbij, ja, dan mag hij van mij de traditionele kaart wel vervangen. Wij hebben inmiddels gelukkig veel kerstkaarten per post gekregen, maar ook zes e-cards. Daar was er één bij die er een bericht bij stuurde, het had n.l. ook een reden dat het dit keer een e-card was, een uitzondering zo gezegd. De anderen hebben bovenin tig emailadressen gezet, één druk op de knop en tada tada, ik ben er weer lekker vanaf voor een jaar. Men zou de emailadressen ook in BCC kunnen zetten, dan hoef je tenminste niet te zien dat de kaart met een druk op de knop naar al die mensen is gestuurd. Er is een leuke kerst e-card in omloop moet ik zeggen. Een sneeuwpop die door dieren wordt opgezet. De eerste keer was hij leuk, we kregen hem toen van Adrie en niet eens ter vervanging van een kaart per post, maar gewoon leuk om hem te laten zien. Maar na hem daarna nog vijf keer te hebben gekregen niet meer erg origineel. Het was steeds dezelfde. Wie kent hem niet die dit leest?!
Dus het zal jullie duidelijk zijn dat ik niet blij ben met zo'n kaart ter vervanging van, uitzonderingen (dus met bijv. een persoonlijk woord, of door omstandigheden) daar gelaten. Hoe denken jullie hierover?

5 opmerkingen:

 1. Het leukst is toch een echte kaart, zo'n klein kadootje door de brievenbus. Daar geniet ik het meest van! Groeten uit besneeuwd Nederland!
  ( ik kom hier via Baas-Braal )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal mee eens Gon, ze doen me ook niets. Juist nu is een echte kaart het mooist. Een zelfgemaakte helemaal, daar is iemand een tijd mee bezig geweest, en dat voor jou. Een mooie kerst meis voor jullie samen!
  Liefs van Ineke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gonny, ik ben iemand die nog nooit heeft gereageerd op je blog, maar nu moet me toch van het hart dat ik het hier helemaal mee eens ben!
  Ga zo door met je blog, ik lees je prettige schrijfstijl altijd met veel plezier. Ook ik houd van Zweden.
  Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Gon ;
  ik wil toch even reageren op je blog van gisteren.Vandaag was er op het nieuws dat de geschreven kaarten het duidelijk winnen van email .Wat er wel veel gebeurt is het online bestellen van het maken van kerstkaarten
  met je eigen favoriete foto.
  gr. Adrie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helemaal mee eens. Gon, maar ik ben wel dagen in de weer geweest om jullie adres in Hoting te achterhalen. Niet helemaal gelukt, dus ik ben benieuwd wanneer de kaart binnenkomt. Niet zelf geknutseld, want ik kan niet eens een schaar bedienen, maar wel zelf geschreven (hoop dat je de tekst kunt lezen) en uit een goed hart! Liefs, Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen