A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
zaterdag 22 oktober 2016

Binnenkomer...

Hier is dan eindelijk mijn 928e bericht!
Op 23 juni had ik niet kunnen vermoeden dat het zo lang zou duren eer ik hier weer zou schrijven na het 927e bericht. Het was niet mijn bedoeling om zo lang te wachten, het gebeurde gewoon.
Ik kan van alles verzinnen als drukke zomer, veel bezoek of wat dan ook, maar dat zijn nooit redenen geweest. Ik heb sinds ik begon met deze blog in 2008 nog nooit zo'n lange onderbreking gehad, zelfs een week overslaan was voor 23 juni volgens mij nog nooit voorgekomen.
Maar goed, de gang was er op een gegeven moment uit deze zomer en ik kwam er maar niet toe. Ik heb in die acht jaar al zoveel geschreven dat ik het ook moeilijk vond weer te beginnen, het gevoel alles al wel eens een keer (of misschien meerdere keren) verteld te hebben.
Maar vandaag vond ik dan een mooie reden, een mooie binnenkomer dus!
Zoals wel vaker, ga ik weer een mooi filmpje over Zweden met jullie delen. Zweedse landschappen van zuid naar noord, gefilmd met een drone.
Klik op het filmpje vooral op 'volledig scherm'!
Zelf word ik gewoon emotioneel van het filmpje, zo mooi, wat is Zweden toch mooi!
Voor je van het filmpje, met ook nog eens prachtig gekozen bijpassende muziek, gaat genieten kan je eronder nog even verder lezen.
 
 
 
 
Met ons gaat het goed. We hadden een mooie droge heerlijke zomer. Ik kan me weinig dagen herinneren dat we niet buiten konden zijn. Met de honden gaat het ook weer goed. De oude 17-jarige Rushy scharrelt lekker door en is nog altijd vrolijk en blij.
Helaas moest Sim onlangs weer een operatie ondergaan, zoals ook een jaar geleden al.
Toen vond de dierenarts een melkkliertumor waarna drie melkklieren verwijderd werden, dus ook drie tepels armer.
Nu gingen we naar de dierenarts omdat ze allebei ingeënt moesten worden. Ik zei dat Sim loops was. De arts was extra alert (door vorig jaar) en keek onder haar staart.
Ze constateerde dat Sim een baarmoederontsteking had. Zowel melkkliertumoren als baarmoederontsteking komen vaak voor bij niet gesteriliseerde oudere teefjes. Toen wij Sim kregen toen ze acht was was ze niet gesteriliseerd en dat lieten we maar zo.
Geen ervaring mee. Altijd reuen gehad en Rushy was destijds al gesteriliseerd.
Nu weten we dus wel beter. Dus mensen met teefjes die niet (meer) willen fokken, laat je oudere hond steriliseren, daarmee kan je veel leed voorkomen.
Een baarmoederontsteking is levensbedreigend als je niets doet, het niet merkt.
Wij hadden het zelf nog niet gemerkt. De ontsteking neemt zulke vormen aan dat de baarmoeder helemaal vol komt met pus en op een gegeven moment openbarst en alle ellende in de buik terecht komt. Einde verhaal!
Sim werd eerst op een zware antibioticakuur gezet en we kregen een datum voor de operatie. Baarmoeder en eierstokken moesten eruit. Was wel een verhoogd risico omdat ze loops was en alles dan meer doorbloed is, maar de dierenarts was zelfverzekerd, ze ging haar best doen en wij vertrouwden op haar.
's Morgens om negen uur werd ze geopereerd op vier oktober en voor tienen konden we haar alweer ophalen. Wel snel, maar ze was zo van streek. Beter dan maar in eigen omgeving. Sim is n.l. zeer eenkennig.
Maar ja, ik vind het ook niet echt gek. Je vrouwtje brengt je en terwijl je daar samen binnen bent krijg je een prik in je poot met een infuus en val je zo in vaste slaap.
Dan word je weer wakker in een hok met dikke tralies, op een vreemd dekentje en pijn in je buik. Ook ben je niet jezelf door een morfine injectie.
Die dag heeft ze nagenoeg de hele dag gestaan, ze durfde niet te gaan liggen, zo zielig! Maar 's avonds lukte het dan en heeft ze zelfs de nacht doorgeslapen (wel pijnstillers mee). De volgende dag was ze alweer aardig tierig en ze knapte de volgende dagen snel op. Na vijf dagen merkte je helemaal niets meer aan haar en het gaat nu dus hartstikke goed! Dus geen leuke dierendag voor Sim, maar het was de moeite waard.
 
 
Lieve Sim, lekker op schoot bij de baas (Peter)
 
Ik ben ook heel erg achter met het lezen van andere blogs die ik altijd volgde. Ik was gewoon veel minder achter de pc.
Er zullen ook wel wat lezers afgevallen zijn bij mij na zo'n lange afwezigheid hier, ik kan het ze niet kwalijk nemen.
 
 
Ik wens jullie een mooie week!
 
Gon

 
 

13 opmerkingen:

 1. Blij om te horen dat het met jullie hond(en0 goed gaat nu, geniet er maar van, ik vind het altijd zo jammer dat ze maar zo kort bij ons zijn, dus de tijd dat ze er zijn; genieten.
  Blij weer wat te horen ik vond je verhalen fijn over zweden en je belevenissen zoals je wandelingen enz. voor jou is het inmiddels misschien gewoon maar voor mij is dat anders.
  groet mien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat eennprachtig filmpje, fijn datvje dat met ons deelde. Leuk dat je ook weer schrijft, ik blijfvlezen.
  Groet El

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij blijven jullie ook volgen,en fijn dat het nu weer goed gaat met Sim. Liefs en tot snel in de mail. E en C

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, ik ben niet afgehaakt! Fijn om weer iets uit Zweden te horen.. Die lieve Sim, wat een nare ervaring. Gelukkig toch op tijd erbij en wat een goed nieuws verder over de beide honden.
  En het filmpje is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Blij je weer eens telezen Gonny ,aandachtig las ik over Sim blij tehoren dat het weer heel wat beter gaat met haar ,geniet van je beide honden en van Zweden fijne zondag
  groetjes Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha fijn, daar ben je weer!!!!!
  Mooi om weer bij je te lezen en om te horen dat het jullie goed gaat!
  Wat sneu voor Sim, maar gelukkig gaat het weer goed, dikke knuffel voor allebei!
  Het filmpje ga ik zeker nog kijken maar er wordt een klein hondje wakker dus eerst weer naar buiten. Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nee hoor, niet afgehaakt als lezer! Mooi filmpje en wat fijn dat het goed gaat met jullie allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijke binnenkomer en goed van Sim dat ze genezen is!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo fijn om weer een berichtje van je te lezen! Ik was bang dat jìj afgehaakt was in blogland...
  Bij het lezen over de operatie van Sim voelde ik wel mee hoor; oh, wat heb je dan toch te doen met je beestje, maar je weet dat het gewoon moet gebeuren!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heyyy, leuk je weer te lezen Gon! :-)
  Maar wat naar dat Sim weer geopereerd moest worden! Gelukkig dat het nu weer goed gaat met haar. Ik wist niet dat oudere teefjes beter gesteriliseerd kunnen worden als ze dat nog niet zijn, goed om te weten.

  Fijn dat het met jullie verder goed gaat meis. Ik stuur je binnenkort weer eens een brief want dat is al veel te lang geleden.

  Liefs voor jullie van ons hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi lieve Gon wat leuk om je weer te lezen. Weet je ik dacht dat jullie verhuisd waren naar NL. Ik hoop dat alles goed met jullie is en met de hondjes. liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat gezellig dat je er weer bent! Die Rushy 17! Ach en die arme Sim, wat sneu voor haar. Gelukkig heeft ze jullie. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dear Gonny!
  What a great luck that she is feeling better after this hard OP!!!!!
  I don't forget you but sometimes you and I don't have the time for Internet and blogs.
  I know that we'll.
  So I'm glad that I found you again and that you are still in Sweden.
  Lovely week for you!
  With love,
  Geli

  BeantwoordenVerwijderen