A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
woensdag 14 oktober 2015

Sim op reis, samen met de restWe gingen naar Nederland. Afijn, Sim wil graag het woord...

Ah, ik mag het vertellen van het vrouwtje, alhoewel baasje het ook wel wilde doen.
Nou eh, we waren dus in Nederland en zouden net weer naar Zweden gaan. Helaas werd onderweg naar het noorden het vrouwtje haar tas gestolen. Daarom moesten we weer terug naar Nederland want daar waren we dus de laatste maand, we kwamen half september in Nederland aan. In haar tas zaten onze paspoorten, die van het vrouwtje dus en die van Rushy en mij. Er zaten ook nog andere belangrijke papieren in, maar daar heb ik geen kaas van gegeten, ik zat alleen maar over m'n paspoort in. Na ontvangst van een proces-verbaal van de Duitse politie gingen we dus weer naar Nederland. Nou, de dief wordt bedankt, moeten we nog zeker een week langer in de flat zitten!

Op weg naar Nederland in september hadden we ook de dichte aanhanger mee, er zaten allemaal spullen in voor andere mensen geloof ik. Nou ja, dat vertelt het vrouwtje misschien later nog wel.

De eerste dag reden we tot Nyköping en sliepen in een mooi hotel. Honden zijn daar ook welkom en op de kamer stond een hondenmand, stonden een voer- en een waterbak, lagen poepzakjes maar ook lekkere hondensnacks. Je gelooft het niet, er was zelfs een menukaart voor honden! Ik zal hem hieronder laten zien. Hij is natuurlijk in het Zweeds, dus ik hoop dat jullie het kunnen lezen.

Menu voor viervoeters

Toen we net aangekomen waren en de auto hadden geparkeerd kwam er uit een kleine Fiat een echtpaar, we dachten eigenlijk gelijk dat het Hollanders waren ondanks het Zweedse kenteken. Ze zagen er gewoon Hollands uit. De baas noemt Nederlanders in het buitenland altijd kazen of Jan Kaas, geen idee waarom.
Ze smoesden met elkaar toen ze ons zagen. Ik keek nog eens goed naar mijn baasjes, naar Rushy en naar mezelf, we zagen er toch niet raar uit of zo? Later hoorde ik dat ze ook onder het diner zaten te smoezen en het vrouwtje hoorde toen dat ze Nederlands spraken en het over haar blog hadden. Raar eigenlijk dat ze dan niet even spontaan groetten en een praatje maakten.

De tweede dag reden we tot net onder Flensburg en sliepen daar ergens in een hotel. Het leuke van het hotel vond ik dat er een zwart-wit konijn los liep in de tuin.
Vrouwtje vond het helemaal niet leuk dat ik steeds zo aan de lijn trok omdat ik er heel graag achteraan wilde! Het konijn was trouwens niet erg onder de indruk van mijn pogingen en ik hoorde heus wel dat hij riep: 'Sliep uit, sliep uit!'

Op een zondag kwamen we dan aan in Nederland en het was mooi weer. Er werden allerlei afspraken gemaakt, ook voor Rushy en mij bij de dierenarts. Ikzelf moest ook een keer naar de hondentrimster.
Eerst werd er naar mijn linkeroor gekeken, dat oor deed zeer joh! Er moest twee keer per dag een goedje in gespoten worden en dat moest dan worden in gemasseerd. Niks leuk! Dat liet ik ook wel merken, maar het hielp niet. Later snapte ik wel dat het voor m'n bestwil was, want m'n oorpijn ging over. Vrouwtje had een knobbeltje op m'n buik ontdekt en dat gezegd toen we voor m'n oor kwamen. Helaas voor mij en tot grote schrik van m'n baasjes was het een kwaadaardige merkkliertumor. Ze hebben me toen geopereerd en voor de zekerheid de hele rij tepels aan m'n linkerkant weggehaald inclusief de melkklieren en zo. Tien dagen lang moest ik met een rompertje lopen zodat ik niet aan de wond en de hechtingen kon zitten. Nou ja, beter dan zo'n stomme kap op je kop. Vorige week maandag mochten de hechtingen er eindelijk uit en nu loop ik dus lekker zonder rompertje, maar wel met een kale buik. De arts vertelde dat de kans 90% is dat het allemaal goedkomt met me en dat de kans dus heel klein is dat het uitgezaaid is of uit zal zaaien. Daar waren ze wel heel blij mee, nou ik ook hoor!
Rushy moest op een andere dag ook naar de dierenarts, haar gebit moest gedaan worden onder narcose. Nou ja, een roesje geloof ik. Ze zijn wel weer heel mooi wit geworden die tanden van haar. Bij mij is dat nog niet nodig, maar ja, Rushy is natuurlijk al oud, zestien jaar, wat wil je. Nee, dan ik, ik ben nog een jonge meid van negen.
Toen kregen we een paar dagen voor vertrek ook nog de laatste inentingen en een wormenkuur, zodat we weer mogen reizen.

Ik kijk ernaar uit om weer lekker bij het huis in Zweden te zijn en heerlijk rond te kuieren over het erf en door het bos.

Oh ja, baasje heeft weer iets geschreven op zijn blog, je kunt het HIER lezen.

Van Rushy moest ik de groeten aan jullie doen!
Van mij ook natuurlijk...

Sim


9 opmerkingen:

 1. Hej Sim

  Wat sta je leuk op de foto!!!
  Wel naar voor je dat je zo'n oorpijn had maar je hebt het maar getroffen met je baasjes die zo goed voor jou en Rushy zorgen. Gelukkig kon er ook wat aan dat bultje gedaan worden en is alles goed afgelopen.
  Ik ben benieuwd of jullie ook iets gekozen hebben uit dat menu want er stonden wel heeeel lekkere dingen op.

  Ja, en dan zijn niet alleen de baasjes maar ook jullie de dupe van die gemene dief. Ik snap dat jullie het niet leuk vinden om nog een week langer op de flat te blijven.

  Doe de groeten aan Rushy en de baasjes en je zult wel blij zijn weer thuis in Zweden te zijn.
  Groetjes Els

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Gon,
  Wat stom die Nederlanders die zaten te fluisteren en niet even opstaan en groeten ... Flauw!
  Eva

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey hallo Sim,
  Ben blij je te zien hier hoor! Dat had heel anders af kunnen lopen!
  Leuk was het niet, dat snap ik wel, maar gelukkig ben je er nog.
  En fijn dat Rushy ook weer helemaal up to date is ;-)
  Haha, ja dat konijn was vast heeeeel blij dat je niet achter hem aan kon!
  Wat leuk dat ze een hondenmenu hadden in dat hotel, dat heb ik hier in Nederland nog nooit gezien. Heb je lekker gegeten daar en wat had je uitgekozen?

  Nou ja zeg, had dat echtpaar maar even aan de broekspijpen getrokken, zijn ze helemáál gek geworden dat ze jullie niet eens even gedag zeiden, onfatsoenlijk hoor,beetje smoezen over jullie en niet even komen voorstellen.

  Van je vrouwtje hoorde ik al dat haar tas gestolen was ja, samme nog an toe, wat een nare mensen zijn er toch hè Sim? Jammer dat jij en Rushy in de bench zaten anders hadden jullie hem wel gegrepen zeker?

  Doe de groeten aan Rushy en ook aan je vrouwtje en baasje als je wilt.

  Knuffel van Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Arme Sim, denk je lekker op vakantie te gaan hebben de baasjes hele andere plannen met je en moet je zelfs onder het mes. Gelukkig gaat het goed met je en kun je weer lekker buiten ravotten. Wat vervelend dat baasje's tas is gestolen.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, dat was niet allemaal leuk zo in de vakantie. Zo balen als ze je spullen stelen, veel werk heb je ervan. Hopelijk is nu alles weer goed met Sim.
  Jammer van die Nederlanders, misschien waren ze wel te verlegen om je aan te spreken.....Veel plezier weer thuis in Zweden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jullie baasjes hebben het maar druk gehad met jullie! Gelukkig gaat het weer beter met je en is je rompertje uit. Zeg maar tegen jullie baasjes dat als ik jullie onderweg ergens tegen kom ik wel even met jullie kom kletsen. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een verhaal, Sim, je baasjes boffen maar met een hond die zo leuk kan vertellen. Diefstal, dierenartsen, operaties en roesjes, ze maken nog eens wat mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou, je maakt als hond wat mee hoor Sim! Dat is allemaal geen kattenpis ...
  En je kunt heel goed vertellen, de baasjes boffen maar met jou. Ik weet zeker dat je de spanning een beetje doorbroken hebt voor hen!
  En je bent nog een flinkerd ook, maar toch wel eng die operatie hoor...
  Gaat het nu echt goed met je?
  Vertel maar snel weer een verhaaltje, want dat vind ik zò leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat hebben jullie veel meegemaakt. Hopelijk gaat het nu verder goed en zijn jullie inmiddels weer veilig thuis. Wie weet komen wij jullie nog eens tegen in Zweden en dan zal ik zeker even een praatje maken. Kram!

  BeantwoordenVerwijderen