A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
dinsdag 12 april 2011

Dat hebben we ook weer gehad .......... en penséer

Gisteren was een dag waar ik wel een beetje tegenop zag. De dag dat ik de implantaten in mijn mond zou krijgen. Twee stuks. Maandagochtend en ik was de eerste op kaakchirurgie, best prettig, dan heb je het maar gehad die dag. De verdoving hielp gelukkig goed en alleen de herrie in je hoofd is naar. Ze boren in het bot, dus dat maakt wel vervelende herrie. Een doos Ibruprofen 600 meegekregen en een grote fles spoelmiddel. Er is een apotheek in het ziekenhuis, dus erg handig. De 26e weer naar Heerenveen, dan gaan de hechtingen eruit. Al met al ben ik hier tot eind mei mee zoet. Tot op heden gaat het goed. Vandaag had ik al wel weer zin in een fikse wandeling met de hond. De dag ervoor, zondag, weer naar m’n moeder geweest. Het was een leuk bezoek, ze was n.l. heel goed geluimd, klaarde helemaal op toen ze me zag en zei zelfs gelijk mijn naam. Bijzonder. Ze heeft ook weer meer kleur op haar gezicht en had veel zin in eten. Twee boterhammen en een kadetje gingen erin (wel met mijn hulp). Het herhalen van dezelfde woorden (afasie) is een stuk minder geworden, ze is een stuk rustiger geworden. Ze heeft nu een rolstoel waarin ze enigszins achterover zit, zodat ze praktisch niet op eigen houtje kan opstaan. Dit stelt me erg gerust omdat ze zo vaak is gevallen. Ze kan niet meer alleen lopen, alleen met aan iedere kant een verplegende. Gingen we eerder naar Nederland omdat het erg slecht met haar leek te gaan, in plaats van slechter gaat het nu wel weer wat beter met haar.


Zondag met m'n moeder voor de spiegel in de hal van het tehuis


Verder hebben we, zoals velen, erg genoten van het mooie weer de laatste tijd. Graag zou ik eens even een kijkje nemen in Hoting. De sneeuw is daar nu nagenoeg weg. Het zal nog wel een poosje duren voordat daar de eerste blaadjes aan de bomen komen. Dat scheelt wel vier tot zes weken. In Nederland zie je nu overal viooltjes voor de huizen staan. In Zweden zijn deze voorjaarsbloeiers, daar penséer genoemd, ook enorm populair. Daar blijven ze zeker wel tot midsommar goed, omdat de nachten nog veel koeler zijn. Na een hele zomer in Hoting ben ik er achter gekomen dat het ook niet verstandig is ver voor midsommar al zomerbloeiers in bakken te zetten. Ik was er vorig jaar erg vroeg bij, maar heb ze veel naar binnen moeten slepen omdat er weer nachtvorst werd voorspeld. Nu zal ik dus echt wel wat langer wachten. De zomerbloeiers blijven dan ook mooi tot de eerste nachtvorst in het najaar. Maar laat het dus eerst maar zomer worden! En dan nog voor degenen die het leuk vinden hier de link naar de blog van Tove die heel veel foto’s van de kleine geitjes heeft geplaatst. Ze lopen al buiten!6 opmerkingen:

 1. Ik kan me voorstellen dat je blij bent dat die dingen er nu in zitten Gon. Beterschap ermee. En enig die geitjes! Ik zie je binnenkort, leuk.
  Tot dan en liefs,
  Ineke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi gonny
  ik bedoelde jou niet met dat over die hazentadnden want jij was de enige die NIET zei dat ik hazentanden heb
  want wat jij zei klopte juist precies
  ik zie het nu ook bij juliette..die is 8 en heeft maar een paar grote tanden en dat ziet echt niet uit
  en wat jij zei zei boudewijn ook al dat is gewoon zo dan ben je klein en heb je al grote tanden
  bij mij valt het al niet meer echt op maar bij juliette wel

  dus ja sorry als je dacht dat ik dat tegen jou bedoelde maar het was niet voor jou bedoeld
  ik vind het namelijk altijd leuk als je reageert en je mag zeggen wat je wilt

  leuke foto met je moeder gonny ze is wel al oud volgens mij
  maar ik heb eeen heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel oude overgroot oma die is al 95 dacht ik...maar ja ze is dement
  en ik heb nog een overgrootopa en die is wel grappig
  ook al kei oud is die

  maarja ik ga er weer van door
  groetjesss emma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Emma, bedankt voor je leuke berichtje! Je verrast me er erg mee. Mijn moeder heeft hetzelfde als jouw oude overgroot oma. Mooie foto's op je blog Emma.
  Tot gauw,
  Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat heb je ook geschreven dat het stond te gebeuren. Gelukkig dat je dat nu achter de rug hebt, tenminste het ergste.
  Leuke foto van jullie en fijn dat het redelijk goed gaat met je moeder.
  Jullie treffen het wel met het goede weer hier. Is er geen webcam in de buurt van jullie woonplaats in Zweden, waar je eens een kijkje kunt nemen, hoe het daar is.
  Nu ga ik even bij de geitjes kijken.
  Kram Willy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gevaarlijke link naar die geitjes, je zou er zo één (of twee) uit willen zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie foto samen met je moeder.
  Als je haar zo ziet, dan is het nog een knappe vrouw!!
  Blij dat het gelukt is met de implantaten,dat heb je maar weer mooi achter de rug.
  groetjes, Bea

  BeantwoordenVerwijderen