A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
donderdag 7 oktober 2010

Ja, hier is "later meer............"

In een beukenbos vandaag op Landgoed Boschoord.

"Later meer” schreef ik en dat is alweer even geleden. Ik had geen tijd vond ik. Als iemand me vertelt dat hij/zij geen tijd had, denk ik altijd “Ik had geen tijd” is gelijk aan “Ik vond andere dingen belangrijker.” In dit geval waren er inderdaad eerst wat belangrijke dingen te regelen en te doen.
Het vervolg van de reis verliep ook voorspoedig. Zoals altijd was het weer leuk bij Pia en Steffen in Denemarken. We wisten van niets, maar Pia had weer op ons gerekend met het avondeten. Ja, ja, en dat gratis en voor niets, zo aardig! Alleen de kamer betalen zoals anders, de rest niet. Goulash had ze gemaakt. De volgende dag gelijk door naar Nederland. Op een gegeven moment wil je dan gewoon daar zijn en niet nog een nacht elders slapen. Het was na 4½ maand Zweden wel even wennen. Vanaf Helsingborg in zuid Zweden wordt het al drukker op de weg. En in Duitsland wordt dat nog een graadje erger. Maar je bent er zo weer aan gewend, omdat je nooit beter wist. Ook weer wennen bij de supermarkt dat een vrije parkeerplaats niet meer vanzelfsprekend is. Kwam er nog bij dat mijn favoriete supermarkt hier, n.l. Super de Boer, niet meer bestaat en overgenomen wordt door Poiesz, die hebben veel zaken in deze omgeving. Bij Super de Boer liep ik naar binnen toen we hier afgelopen voorjaar kwamen wonen en ik was er gelijk thuis. Net zoals ik dat in Anna Paulowna bij de Vomar had. Zo’n supermarkt waar je je rondje loopt en bijna nooit iets vergeet. Dat heb ik bij Poiesz niet. Morgen C1000 ook maar eens uitproberen hier. De hond moet wel wennen op de flat en snapt niet dat ze niet zo even de tuin in kan om even te snuffelen (heeft altijd een vast eigen rondje) of voor een kleine plas tussendoor. Inmiddels zijn we al twee keer naar mijn moeder in Aalsmeer geweest. Dat was erg leuk. Ze herkende me direct de eerste keer, dat was boven mijn verwachting.
Vandaag zijn we er lekker opuit gegaan hier in de omgeving, het was nog erg mooi weer! Peter had zich heerlijk geïnstalleerd op een bankje bij het bos waar ik met de hond een lange wandeling wilde gaan maken. Het werd 7 km. en in die tijd had Peter al aardig wat tijdschriften die hij bij zich had doorgekeken.
De komende weken zal ik ook af en toe wel wat op mijn blog schrijven ook al zijn we in Nederland. In december denken we weer noordwaarts te rijden, dus dan zal ik wel vaker schrijven.

5 opmerkingen:

 1. Ha Gonny,
  Nou, ik heb eens even helemaal bijgelezen hoor! Wat jullie nu doe, is waarschijnlijk ons voorland! We willen graag hier blijven, maar op een gegeven moment willen we misschien ook wel weer in Nederland half wonen als Leo gepensioneerd is. Leuk blog heb je... Ja, die zweedse mentaliteit, daar miet je echt aan wennen. Ze zijn heel aardig, vriendelijk en behulpzaam, maar langzaam en zo. Dat jullie in DECEMBER gewoon in Jämtland gaan zitten zeg! Dat vind ik wel lef hebben.
  Wat die cursus zweeds betreft. Probeer de cursus van Rosetta Stone te pakken te krijgen. Dat is geweldig, dan kan je van achter je PC heel makkelijk zweeds leren, ook spreken. Ik heb hem helemaal gedaan en ik heb er echt veel aan gehad. Nu ben ik daar voorbij en heb ik intensievere training nodig, maar ik heb er veel aan gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Gonny,

  Ik lees jouw verhalen steeds weer met heel veel plezier, wij zijn van de zomer drie weken na torpshammar geweest ik vind alles erg leuk maar ook heel erg stil en daar kan ik niet zo goed tegen.Ik heb daarom heel veel bewondering voor jullie. Kokkerellen site is ook leuk en om de recepten ook te maken. Rosetta stone waar baasbraal het over had is erg leerzaam ik ben er nu ook mee bezig. website heb ik voor jouw opgezocht.
  http://www.talendomein.nl/rosettastone-taalcursussen-bestellen-en-informatie.php
  groetjes Marijke torpshammar

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Janneke en Marijke!
  Erg bedankt voor jullie leuke reacties! Ik vermoed inmiddels dat de cursus die jullie doen heel wat leuker is dan de cursus van de NHA die wij hebben. Die is gewoon in boekvorm met CD's. Dat wordt dan misschien nog een keer zo'n bedrag uitgeven voor een cursus Zweeds. Hebben jullie 1,2 en 3 tegelijk gekocht?
  Jammer dat ik er niet eerder van gehoord heb.
  Oh ja, Marijke, ik vind het juist heerlijk dat het wat "stiller" is dan in Nederland.
  Groetjes Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Gonny,

  Wij hebben alleen deel 1 van rosetta stone.

  Hejdå Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hej Marijke,
  Ik heb geen emailadres van je, dus moet langs deze weg communiceren. Als je me wilt mailen kan je op de link rechts klikken. Maar ik wil graag weten hoe ver je met dat deel 1 komt. Als het echt de basis is van ca 12 lessen, dan kom ik er net zo ver mee als ik nu ben, maar misschien is deel 1 al wel veel meer. Ben benieuwd. Groetjes Gonny

  BeantwoordenVerwijderen