A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
zaterdag 29 augustus 2009

Dongel

Beste mensen, even een kort bericht.
Ene meneer Sikking van Midscand (Zweedse Nederlander die bij soort immigratiedienst werkt hier) haalde voor ons een Zweedse dongel in de Telia winkel 150 km verderop. Helaas werkt het niet. Maandag dus naar de Telia winkel met de vraag waarom hij niet werkt, want we hebben nu een (heel fijne) huurauto, een Seat Altea, diesel automaat. De bus laten maken kost ca. 5000 euro, ongeveer net zoveel als hij gekost heeft. Beetje duur voor een auto van 6 jaar oud en wat is het volgende. We weten het niet meer met dat ding en ons humeur was niet al te best. Nu gelukkig wel weer mobiel. Het huis in Hoting bevalt wel uitmuntend. Alleen het gras staat erg hoog, verder was alles keurig en schoon. Het gras is haast niet om door te komen. De opvangbak kan er niet achter, want die zit na een half baantje vol en de uitblaasmond verstopt. Het gevolg is dat ik oude kleren aan doe en laarzen eronder. Na een uurtje maaien ben ik dan zo groen als de hulk. Trek buiten mijn kleren uit voor de garage en loop zo onder de douche. Beiden zijn beneden in het souterrain. Daarna voel ik me wel lekker voldaan, maar tijdens het maaien verwens ik de vorige eigenaar wel dat hij dat niet even heeft laten doen door familie die in de buurt woont of zo. Zelf wonen ze nu sinds 1 juli 800 km zuidelijker. Hopelijk komt het volgende week goed met de dongel, want ik mis het internet wel en ook het schrijven op de blog.
Hoe we naar huis komen zien we nog wel. Of met een huurauto (pick & drop), dus huren hier bij een luchthaven en inleveren op Schiphol. Is ook het fijnst voor Rush. Of misschien met een oude Volvo van Rob en Christien, maar ik vind het toch een risico dat die er dan halverwege mee stopt. Genoeg pech gehad deze vakantie. Ook een printer gekocht. Ben je thuis, 20 km. verderop zit er weer geen verbindings usb kabel bij. Lekker hoor.
Ga nu stoppen, weer even een levensteken dus. Ik hoop tot heel gauw en allemaal bedankt voor de berichtjes en -of telefoontjes van Peter, Gon, Rush.
P.S. Mocht iemand nog een subliem idee hebben hoe we de bus naar Nederland krijgen, is dat zeer welkom. Want misschien is het toch iets anders dan de hydraulische pomp en gewoon een electrische storing. Who knows?????

2 opmerkingen:

 1. he leuk jullie vandaag ff te zien weer! Komende week kleppen we weer bij. Nu ff wat bloggen... effe een krabbeltje schrijven hier en op mijn eigen blogg. Stuur jullie dikke kus en proficiat met jullie nieuwe huis!

  Liefs S10


  ps Rob ligt alweer op bed nu, werd weer hondsberoerd....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Gon en Peter,

  Jeetje joh wat balen van die bus zeg, maar je vroeg om wat tips, ik noem er maar ff een paar op misschien zijn jullie daar zelf al op gekomen maar je weet nooit.
  Heb je op je groene kaart gekeken daar staat vaak iets op over hulp verlening meestal is het als je all riks bent verzekerd dan krijg je wel hulp via je verzekering, en misschien toch even proberen met je verzekering te bellen of hun een idee hebben.
  Garage bellen waar jullie de bus gekocht hebben (misschien nog garantie).
  Via je reisverzekering zit daar niks bij.
  Anwb ik weet niet of jullie daar lid van zijn.
  Voor de terug rit misschien is er een aanhanger te huur die achter de huurauto kan er zullen er vast wel een paar met een trekhaak zijn, dan heb je de bus wel weer in Nederland.

  Nou meer kan ik op dit moment niet verzinnen als er nog iets te binnen schiet dan meld ik me wel weer.

  Groetjes en heel veel sterkte.

  Liefs Suzan en Funghi xxx

  BeantwoordenVerwijderen