Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

dinsdag 24 maart 2009

Tja en dan mijn Zweeds


"Inhoud van de cursus Levend Zweeds voor beginners. Zweden is een schitterend, zeer bosrijk land met talloze meren en een zeer rotsachtige kust. Overal in het landschap duiken de karakteristieke rood-bruine houten huisjes op die dit Scandinavische land een sprookjesachtige uitstraling geven. Het is het ideale land voor het maken van dagenlange trektochten. Uw verblijf in Zweden wordt nog aantrekkelijker als u de Zweedse taal spreekt!"
Tja en zo is het!!! Vorige winter was ik zo enthousiast bezig. Ik begon in februari en toen we half mei vertrokken had ik al 9 van de 12 lessen voor beginners gedaan. Ik verheugde me erop dat af te maken in de zomer en dan in het najaar te beginnen met gevorderden. Nou ik moet nog steeds aan les 10 voor beginners beginnen. Ik baal ervan, maar ik heb het zo druk gehad met het zorgen om mijn ouders, dat het er niet van kwam. Ook hadden we het erg druk met de avondcurssusen die Peter geeft. Heel erg leuk natuurlijk dat dat weer zo goed loopt dit seizoen, maar er gaat ook veel werk in zitten, werk dat ik hier achter de computer meestal doe. Peter geeft de lessen, ik doe het kantoorwerk dat er aan vast zit.
Als ik 's avonds even niets te doen had, wilde ik ontspannen. Als ik dan wel eens de cursus Zweeds pakte, kon ik net zo goed het boek dicht laten, mijn hersens namen het gewoon niet of nauwelijks op. Nu mijn vader op 8 maart is overleden heb ik er even helemaal geen zin in, je valt dan trouwens ook weer in allerlei geregel. Dus als we weer naar Zweden gaan in de maand mei zullen we ons weer grotendeels in het engels moeten redden. Alhoewel ik moet zeggen dat ik al wel redelijk veel Zweeds kan lezen. Maar ja als ze het dan uitspreken en het gaat snel, ja .................... dan lukt het niet zo best.
Tellen (getallen) is niet moeilijk in het Zweeds, dat is alvast weer handig. Nou, ik wacht maar af wanneer ik de rust vind om de draad weer op te pakken.