Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

donderdag 28 mei 2009

Naar huis

Hebben ze hier geen grappige bushokjes??!!!

Mierenhoop

Zwerfkeitje!

Tja dan zit het er alweer op. Vier weken hier en al een maand van huis. Het is omgevlogen, een goed teken, maar ook wel jammer. Had graag nog gebleven. Alles is aan kant. Het gras is gemaaid. Alles zit in de auto. Morgenochtend gaan we om een uur of acht rijden. De eerste stop is in Ärla, dit is een plaatsje ten westen van Stockholm onder Eskilstuna. De tweede overnachting is bij de plaats Nyborg op het Deense eiland Fynen. We gaan dus weer over de bruggen. We hebben op de heenreis ook op deze adressen geslapen en ze toen gelijk voor de terugreis geboekt. Ik zal er wat foto's maken en volgende week nog wat publiceren. Door de overnachtingen op deze adressen te doen is het aantal kilometers precies in drieën gedeeld. Heerlijk. Genieten ook dus onderweg hoor! Je hebt dan nog eens tijd om uit te stappen als je eens iets leuks wilt zien.
Bovenstaand nog een paar foto's van de afgelopen weken. Ten eerste het leuke bushokje. Staat het daar niet prachtig voor dat mooie bos? Ja, dat is dus een week of twee geleden. Inmiddels staat het bushokje voor een woestenij. Alle bomen daarachter zijn gekapt en alleen de dennetakken liggen er nog maar op de grond. Je weet niet wat je ziet. De mierenhoop stond ook in dat bos achter het bushokje. Ik dacht dat die ook wel vernield zou zijn, maar nee, waarschijnlijk houden ze daar toch wel rekening mee. De mierenhoop staat nu in de volle zon en is ongeschonden. Dan nog een foto van een zwerfkei. Zo liggen ze hier bij duizenden. Ik heb ze ook nog wel een stuk groter gezien. Vaak zijn ze dan ook rood van het ijzer. Het is dan net of er iemand met een meniekwast is langs geweest, maar het zit echt in de steen.
Wel in augustus zijn we hier weer. Waarschijnlijk vertrekken we dan 8 augustus en zijn hier dan dus de 10e. De 17e is dan de overdracht van het huis in Hoting. Als alles dan geregeld is bij de Kommun en met E-ON en zo, kunnen we onze spullen van Gafsele naar Hoting brengen. We hebben de tijd tot 8 september, dan is de overdracht van dit huis aan Tineke (bedankt Tineke voor jullie goede wensen voor de terugreis!). We hebben dus tijd zat en zoveel spullen hebben we nog niet in dit huis staan, alleen het hoognodige. Tineke vindt het moeilijk om te moeten wachten tot 8 september, ik begrijp het helemaal, ik heb hetzelfde met 17 augustus.
Iedereen een goed pinksterweekend gewenst met mooi weer. Hier schijnt het 25 a 30 graden te gaan worden. Ik hoop dat het in Holland ook mooi weer wordt. Onderweg hebben we ook goed weer, dat had ik al gezien. Volgende week meld ik me wel weer op deze blog, kan wel even duren, want er zal zat te doen zijn na thuiskomst.
Hartelijk bedankt weer voor jullie berichtjes in het gastenboek, reacties op de blog, sms, telefoon, e-mail en tot gauw!