Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

vrijdag 8 mei 2009

Een wandeling met Rushy

Hier lopen we vaak, dit is het begin van een
pad dat 's winters een sneeuwscooterpad is.
Rushy bij wat heideplanten,
ze hoort weer eens wat

Bekertjesmos

Wat een grappige stronk, heeft
ook mooie mossen aan de voet

Deze wandeling doen we vaak. Alle sneeuw is weg en er gebeurt van alles in de natuur met deze temperaturen. Nog een week of twee denk ik dan is al het gele dorre gras dat je op de foto's ziet weer helemaal groen. Je ziet de nieuwe sprieten er al aan komen. De vogels fluiten er ook op los. Het is 's morgens om een uur of twee al weer bijna licht. De inhaalslag kan dus weer beginnen. Toen we vorig jaar hier waren was het eind mei al 24 uur per dag licht. Naar 21 juni toe wordt het nog wel lichter 's nachts. Het ijs in de rivier hierachter is nu helemaal weg. Ik weet niet hoe het is op de plaats waar ik de foto's van 3 mei heb gemaakt, een kilometer of 10 zuidelijker.
Morgenochtend gaan we naar de loppis in een voormalige kerk in Åsele, net als in augustus. Die is alleen op zaterdagochtend open en wordt bemand door vrijwilligsters. De opbrengst is voor een derde wereld project (PMU Inter Life). Morgenmiddag komt Sten. Zondag waarschijnlijk naar Rob & Christien (ze is weer thuis). In de emmer zaten 41 haringen! De vrouw van de viswinkel zei een kleine 30. Dus we zullen aan de vis moeten. Ze heeft porties van 4 gemaakt en die zitten in de vriezer.
Hieronder nog wat foto's in het bos. Ze kunnen vergroot worden door er een keer op te klikken. Het "wier" zie je dan bijv. wat duidelijker in de boom hangen.