Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

dinsdag 5 mei 2009

Apotek

Het ziekenhuisje van Åsele met links de "Apotek"

Hoe is het mogelijk..............ja, wat is het geval? Zoals ieder wel weet is Peter diabeet. Op het ogenblik gaat het daar niet zo lekker mee. De glucosewaarden zijn steeds te hoog. Juist omdat het niet zo goed gaat, wordt dit door ons vaker gemeten. Daarvoor heb je een apparaatje waar stripjes inzitten (een soort filmpje). Ook heb je een pen waar je steeds een schoon naaldje in doet.
Je drukt op een knop van die pen en het naaldje schiet een klein gaatje, voldoende voor 1 druppeltje bloed uit een vinger. Dan houd je daar zo'n stripje in en kunt binnen een paar seconden de waarden aflezen. Dit moet onder de tien zijn. Het mooiste is het om tussen de 5 en 8 te zitten. Peter heeft nu steeds 11, 12, 13. Maar goed, we zouden op vakantie, dus tijdig worden dan de medicijnen gecheckt, per slot van rekening moet er voor een maand pillen mee. Dus bijbesteld bij de apotheek van dr. de Boer in 't Zand. Ook nieuwe stripjes voor het afleesapparaatje besteld. Toen we het kwamen afhalen, bleek de assistente een fout te hebben gemaakt en naaldjes te hebben besteld i.p.v. de stripjes. De naaldjes hebben ze dus gehouden, die hadden we nog zat en stripjes besteld. We hebben de telefoon thuis doorgeschakeld. We waren al hier in het huis in Gafsele toen de assistente belde dat het nog wel 5 tot 7 dagen kon duren eer de stripjes er zouden zijn. Nou, dat wordt dan wel 1 juni dat we ze ophalen, zijn nu in Zweden. Ja, wat nu ............... zullen we het hier eens proberen bij de apotheek (Apotek)????
Nou, dan zullen ze het hier wel helemaal niet hebben, het is hier zo enorm dun bevolkt. Misschien hebben ze hier ook wel heel andere apparaatjes, of van een heel ander merk. Gisteren toch in de buurt, dus vragen kost niks. Een oude verpakking meegenomen en gevraagd of ze dit hebben of kunnen bestellen. Wat denk je..............ze pakt het zo uit de kast. Exact hetzelfde. Iets van 14 euro en wij waren verbaasd en erg blij! Wie rekent daar nu op?!!