Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

dinsdag 12 mei 2009

Middernachtzon

Het is alweer zover..............vanaf half mei tot eind juli gaat de zon n.l. niet meer onder boven de Poolcirkel............daar is de middernachtzon alweer dus. Nu zitten wij wel zo'n 400 km. onder de Poolcirkel, maar uiteraard merk je het hier ook. Het blijft steeds wat lichter 's nachts. Je kunt 's nachts de weg in het huis vinden zonder licht te maken nu. Tegen de tijd dat we naar huis gaan, waar ik overigens nog geen zin in heb, is het nog weer veel lichter.
We hebben steeds erg goed weer. Eén keer heeft het een middag geregend vorige week. Verder alleen maar zonnig, soms met wat stapelwolken. Alleen met de temperatuur wil het nog niet zo, de wind zit in de koude hoek. Voor het zelfde geld kan je nu al een hittegolf hebben. Vorig jaar hadden we hier 2e helft mei steeds een graad of 25. Nu is het hooguit 13 graden. Komend weekend zal het warmer worden, zo tegen de 20. Dat zou lekker zijn, lekker buiten zitten met een boek. Gisteren en vandaag tussen alle dubbele ramen schoongemaakt. Daar waren we vorig jaar niet aan toegekomen. Dat staat een stuk frisser zeg! Ook nog een hoop geverfd hout dat nog buiten lag naar het "Återvinningstation" (= recycling / vuilnisbelt) gebracht. We dachten er eerst nog iets mee te doen, maar bij nader inzien.....weg ermee! Helaas er lag niets leuks op de belt om mee naar huis te nemen zoals vorig jaar.
Morgen nog wat rommelen. Donderdagmorgen komt er bezoek. Vrijdag komt de schoorsteenveger. Ook ga ik vrijdag misschien met Christien lunchen in Åsele. Dit omdat zij daar om 13.00 uur een afspraak heeft voor zichzelf bij de Swedbank. We zouden ook nog gaan voor onze rekening, omdat we nooit afschriften krijgen. Er worden automatische afschrijvingen gedaan en we hebben vorig jaar om deze tijd 1000 euro (in Zweedse kronen) gestort, maar we hebben geen idee hoeveel er nog op staat. Van de gekke toch??!!! Ook willen we proberen of we dan ook kunnen internetbankieren, ook al hebben we geen Zweeds persoonsnummer. Dat willen we dus voor de lunchpauze van de bank doen, voor de middag dus. Vandaar wat eten in de Konditorie of in het Folketshus, we zien wel. 's Avonds dan misschien met z'n 4-en eten in Junsele, jeetje wat een ge-eet. Leve de slanke lijn!!!