Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

donderdag 21 mei 2009

Die Milly !!!

Dit is Milly op de veerboot op de heenreis.

Lieve Milly weer herenigd met haar "baasje" Tineke,
wat een dag!

Vandaag moesten wij naar Hoting, waarom dat was, dat komt later.
Maar goed, omdat Rob en Christien hun frees (om de grond om te woelen/ploegen) die gerepareerd was in Junsele daar moesten ophalen, zouden we uit eten gaan in Junsele. Dat kwam goed uit, omdat Junsele tussen Hoting en Gafsele ligt. Dus konden wij dan op de terugweg stoppen om daar te eten. Tineke zou ook gezellig mee. Komen we daar aan in het restaurant, is Tineke er niet bij.
'Waarom is Tineke er niet?' vroeg ik.
Bleek dat haar hond, een Rat Terriër, zoek was. Wat een drama!!! Ik kon bijna aan niets anders meer denken tijdens het eten, wat moest Tineke dan wel niet. Ze waren de hele middag al aan het zoeken geweest in de bossen, lopend en met de quad.
We besloten 's avonds nog eens met z'n drieën de bossen in te gaan, dus Christien, Tineke en ik. Het is toch heel lang licht. Dus tot een uur of tien, verspreid, maar wel dat we elkaar nog konden horen, door de bossen en maar roepen: 'Milly! Milly!' Maar geen Milly gevonden.
Christien had 's middags de politie al gebeld en Västerbotten Radio, ook kennissen, maar geen Milly. We waren helemaal teneergeslagen om tien uur vanavond.
Tineke moet morgen terug naar Nederland. Als Milly voor de 29e terecht zou komen, zouden Peter en ik haar meenemen naar Nederland.
 
Afijn, terwijl we nog bij Rob en Christien waren nam ik afscheid van Tineke en gaf haar een dikke knuffel, we moesten beiden huilen. Keek ik tijdens de knuf over haar schouders naar buiten, zie ik haar in de verte (ternauwernood, ver weg en ze is erg klein) langs de weg lopen!!! Wij blij en als een gek erheen. Ook Tindra, de jachthond van Christien. Dat was teveel voor Milly en ze ging er weer vandoor. Tindra ging gelukkig terug en toen Tineke haar toon veranderde in lieve woordjes in plaats van haar huilende schreeuwende blijdschap, kwam Milly aarzelend tevoorschijn. Ze was natuurlijk bang dat ze op haar kop zou krijgen, maar dat was helemaal niet zo! Ze trilde een poosje als een rietje, maar we hebben haar met z'n 3-en plat geknuffeld. Haar buik, waar niet zoveel haar zit, was helemaal rood. Waarschijnlijk van alle bosbessenplanten in het bos en andere dingen, takken en zo. Verder leek ze in orde. Eenmaal binnen viel ze gelijk als een blok in slaap op Tineke haar schoot. Zo aandoenlijk!
Ze kunnen morgen dus samen terug naar Nederland. Wat een geluk! Tineke kon haar geluk ook niet op. Tja en wie is Tineke eigenlijk? Tineke heeft ons huis gekocht hier!! Jawel. Ze had vernomen dat wij het te koop hadden en is toen langs geweest in Oudesluis. Tineke heeft het helemaal gehad met Nederland en wil hier werk gaan zoeken en als ze dat heeft hier permanent gaan wonen.
Tineke werkt nu als vrachtwagenchauffeur, maar ik schat in dat ze wel andere dingen ook zou aanpakken.
Tja en wij dan? Wij hebben een ander huis gekocht vandaag, in... Hoting.

Nu is het al laat en ik ben best moe na de zoektocht in de bossen en moerassen. Een enerverende dag. Wil nog wel kwijt dat de overdracht van het huis in Hoting is op 17 augustus en dat de overdracht van dit huis aan Tineke is op 8 september. Dus in die tussentijd kunnen we onze spullen overbrengen. Spoedig wat foto's en beschrijving van het huis in Hoting!
 
Gon