Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

maandag 11 mei 2009

De rivier

Als je het bosbessenpad achter het huis afloopt richting de rivier de "Ångermanälven", heb je dit mooie uitzicht. Onder op de foto vergane glorie, eens een mooie steiger geweest.
Deze foto heb ik nu als bureaublad op deze computer (laptop).
Dit is het bosbessenpad, in de verte zie je de rivier al liggen.

Als je op die mooie plek staat is dit het gezicht naar links.

Dit recht vooruit.

En dit naar rechts.

Elke dag lopen Rushy en ik een keer naar de rivier. Zo in de loop van de vroege middag komt ze daar inmiddels zelfs om vragen op haar manier. Als je dus aankomt bij het water ligt aan de overkant Västra Gafsele (west Gafsele), wij zitten dus in Östra Gafsele. Als we naar de rivier lopen komen we steeds langs een groot gat in een greppel. Dus in de verticale kant van die greppel. Het is een behoorlijk groot gat. Gisteren waren we bij Rob en Christien en zij hebben een grote opgezette bever in de kamer staan. Vandaar dat ik dacht dat het misschien een van de uitgangen van een beverburcht zou kunnen zijn. Ik kan echter verder geen sporen vinden van vraat of zo. Maar misschien doet hij dat wel verderop aan de oever van de rivier. Dit was ook de aanleiding voor het verhaaltje over bevers gisteren.
Ja, gisteren was een leuke dag. Eerst kwam Sten op de koffie. Weer moeizame gesprekken (vermoeiend) maar toch altijd erg leuk en lol. 's Middags dus naar Hälla, naar Rob en Christien. 's Avonds met z'n vieren gaan eten in Åsele. Hier nog even wat gedronken. Eerdaags gaan we met z'n 4-en eten in Junsele. Daar ben ik benieuwd naar, naar die eettent.
We willen verder nog een dagje naar Umeå. Misschien de 18e, dan moet Christien naar het ziekenhuis daar voor een scan. We zouden dan met z'n 3-en kunnen gaan zei ze. Kan ze ons in het centrum afzetten en ons bellen als ze klaar is, zodat we dan weer op dezelfde plek op haar kunnen wachten. We willen ook samen nog een keer naar Strömsund en wellicht nog doorrijden naar Östersund. Gewoon eens lekker kijken daar! We hebben vorige week dus gekeken naar een huis in Hoting en mocht dat wat worden ben je meer georiënteerd op Strömsund en Östersund.
Wordt vervolgd..........
Oh ja, nog even over de rivier, hij is zo prachtig en heeft zoveel mooie gezichten. Hij is zo enorm groot, lang, breed! Al het ijs is overal verdwenen. Een paar dagen al eigenlijk. Het heeft een keer een paar uur geregend, ja en dan gaat het hard. Ik had niet gedacht dat die dikke plakken zo snel weg zouden zijn. Maar het is ook vrij zonnig steeds en de zon schijnt nu al zo vroeg! Het wordt al niet meer echt donker. Nog heel even dan is het 's nachts al weer behoorlijk licht.