Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

maandag 25 januari 2010

Sneeuw, heerlijk

Maandagavond, 23:06 u, -11°C, geen wind, dampig.
Gisteren was ik 's middags aan de late kant met Rush uitlaten. Het begon al een beetje te schemeren en het sneeuwde behoorlijk. Laat ik dat laatste nou helemaal niet erg vinden! Het is "droge" sneeuw dus niks geen last. Af en toe even van je af slaan. Ik verheugde me er dus juist op om met haar uit te gaan. Achteruit, het bospad natuurlijk. Dat doen we altijd 's middags. 's Morgens richting dorp. Dat vind ze zo interessant, daar komen veel honden en dan doet ze tenminste haar grote boodschap. 's Middags mag ze lekker los op dit pad waar niemand komt. Hooguit één sneeuwscooter in de week. Gisteren dacht ik nog dat er nodig eens een moest komen, anders kunnen we hier amper meer lopen met die sneeuw. En warempel vandaag zag ik dat er een was langsgeweest. Weer voor zo lang het duurt, want er komt heel veel sneeuw woensdag en de eerste sneeuwscooter, als die al komt, komt in het weekend. Op bovenstaande foto is te zien dat het sneeuwt, want je ziet de overkant amper.

Het meer dat schuin achter ons ligt. Onderlangs loopt een smalle weg naar Svanabyn, je ziet ook de electriciteitspalen/-kabels.

Als we als maar doorlopen komen we bij dit Fritidshus. Het is vroeger een boerderij geweest, dat is duidelijk te zien. Het schuurtje op de voorgrond is zeer interessant voor de hond, alsmaar snuffelen eraan, ik denk dat er misschien muizen in overwinteren. Rush is echt zo'n muizenspeurneus (half boerenfox). Ze is trouwens helemaal gek als ze hier losloopt in de sneeuw. Ontzettend leuk om te zien. Dan krijgt ze van die maffe Jack Russell neigingen. Die kunnen ook zo gek doen. Hard langsrennen, in ene stoppen, snel laag omdraaien en dan weer als een gek ervandoor, en weer snel terug. Echt komisch.

Dit is het huis, de ramen zijn dik bevroren. Er is in ieder geval wel stroom, of er riolering is betwijfel ik. Er staat nog zo'n "utedas" buiten. Dat is zo'n ouderwetse poepdoos die onze grootouders vroeger hadden.

Links het huis en recht vooruit Rush en de oude stal met hooizolder.

Toch ook eens een foto met flitser proberen. Best grappig al worden ze dan wel erg blauw.

"Sneeuwsnoet"
(als je op de foto klikt en hem dan in het groot ziet is hij nog leuker)
"Sneeuwhoed"
Ik had geen muts op, maar een band om mijn hoofd. Mijn haar zag je niet meer. Even op zijn kop en het was eraf. Deze foto in het raam van de deur beneden gemaakt. Kan niet flitsen dan natuurlijk, dan zie je alleen maar een witte vlek in het raam. Clas heeft het hele terrein van alle drie en het weggetje hiervoor weer geveegd. Gisteravond nog in het donker. Zitten goeie schijnwerpers op zijn tractor. Het was een leuk gezicht, vooral als hij zo nu en dan de verzamelde sneeuw in de berm blaast. Dat komt heel hoog. Nou er komt nog veel meer sneeuw. Vandaag niet, vandaag was het geweldig mooi weer met zon. De zon kwam voor het eerst boven de hoge bomen uit en scheen op de grond in de tuin en ook in huis! Dat is misschien al even zo, maar door dagen bewolking met regelmatig sneeuw, merk je daar natuurlijk niks van. De wandeling naar het dorp was heerlijk, alleen wilde de spark niet zo lekker glijden op deze verse sneeuw. Het kan beter lekker aangereden zijn, dan gaat hij veel sneller. De wandeling met de hond was fenomenaal mooi. Is niet op een foto vast te leggen. Ja door een prof, maar niet met zo'n eenvoudig toestel. Het was is het oosten bewolkt, dreigend, ver weg. Boven ons stond een (3/4) maan en in het westen was het helemaal knaloranje van een zon die achter de bergen verdween. Ik heb echt even een poosje staan te genieten. Morgen in de loop van de (na)middag dus sneeuw en woensdag ook de hele dag veel sneeuw. Heel Noorwegen en Zweden, van boven tot beneden. Morgenochtend het hout beneden maar even lekker aanvullen, dan hoeft dat woensdag niet.