Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

vrijdag 8 augustus 2008

Mieren en kwikstaartjes
In onze tuin zijn twee mierenhopen. Ze zijn gemaakt door erg grote mieren (bosmieren?), ze zijn zwart. De ene hoop is wel een meter hoog, de andere, aan de andere kant van de tuin is nog niet zo oud, dus ook nog niet zo groot, zeg maar een centimeter of 30. Je heb absoluut geen last van de mieren, ze leven daar bij en in hun eigen hoop. Ze komen ook niet in huis, ze zijn een redelijk eind van het huis af. Er zijn ook veel kwikstaartjes in de tuin. Vanmorgen heel erg veel en het was een gezellig gehoor. Ben nog even naar de rivier gelopen. Omdat het een beetje vochtig was door de regen van gisteren en het feit dat het windstil was hing er een bijzonder prettige serene sfeer, moeilijk uit te leggen. Gewoon even een poosje gestaan daar. Had wel natte schoenen, want je moet over een smal paadje tussen de bosbessen door.
Het hout van de 'Mediterranee-boom' is allemaal weggewerkt nu, lekker opgeruimd. We hebben er geen hekel aan, ik bedoel aan zagen en/of kloven. Lekker buiten zijn. We hebben een aanhanger gehuurd in Åsele om nog ander afvalhout dat er lag naar de gemeentewerf te brengen. Zijn we mooi van alle rommel af in een keer.
Nog even bij Stan (zie bericht van 5 juli) langsgereden, maar hij was niet thuis. Aangezien de bus uit 1967 weg was, gaan we ervan uit dat hij op vakantie is met de als camper ingerichte bus. Later nog maar eens proberen. We hebben ook weer peultjes geplukt bij Rob en Christien. Er zit zo enorm veel aan. Als ze eerdaags thuiskomen zal ze wel kunnen invriezen lijkt me. Ook nog koffie, met iets lekkers erbij, gedronken in het cafeetje van Hälla. Ook nog naar de 'Loppis' (is een soort prive-rommelmarktje / tweedehands spullen) in Hälla geweest. Gebaksbordjes gekocht en twee houten kandelaars. Peter kocht een grote melkbus en twee kleintjes. Leuk voor decoratie bij de buitendeur.
Het zonnetje schijnt inmiddels lekker op het bankje achter de keuken. Ik ga daar dus lekker de peultjes afhalen. Kort roerbakken straks en een gehaktbal erbij. Smullen dus.