Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

dinsdag 26 augustus 2008

Loodgieter en zo

Het is nu elf uur en de loodgieter is er nog. Hij heeft ook een buitenkraan gemaakt en is bijna klaar met alles. Hij kwam met het idee alle leidingen met een compressor leeg te blazen voor ons vertrek. Dat kost dan wel een uur arbeidsloon, maar scheelt ons bergen electra, plus toch nog evt. risico's van bevriezing. Hij komt dus donderdagochtend tussen 07.30 - 08.00 uur. Dan zijn wij al helemaal klaar voor vertrek, dus perfect geregeld! Als we in het voorjaar hier weer komen, kunnen en mogen we hem bellen, dan kan hij hier zijn zodra we aankomen zodat we gelijk weer water kunnen gebruiken. We mogen ook in het weekend bellen. Ook dan kost het ongeveer een uurtje. We zijn erg blij hiermee. Mocht er dan iets aan de hand zijn volgend voorjaar (bijv. een verdroogd rubbertje of i.d.), is er ook gelijk een prof bij. Wanneer hij donderdag komt en ook wanneer hij volgend voorjaar komt, moeten we samen goed opletten wat hij doet. "Dan koopt u een eenvoudige compressor in Holland, en dan kunt u het daarna voortaan zelf."
De man van E-ON is ook geweest, dus even afwachten hoe het nu opgelost gaat worden met de meterstand. Hij kon niets anders doen dan constateren dat de meterstand inderdaad met een drie begint en niet met een vijf. Hij heeft dit uiteraard genoteerd en geeft het door aan het hoofdkantoor. Ook hebben we de "verkliklamp" buiten samen opgehangen en aangesloten. En het werkt zoals we willen! Tevreden dus.
Zaterdag heb ik geschreven over "snus" en ben vergeten te vertellen dat we die dag richting Junsele zijn gereden en daarna door naar Backe en toen drie loppisar hebben aangedaan.
Veel gekocht ook! Leuke lamp voor boven de eettafel in de keuken, een sprei om over het bed te doen als we hier niet zijn (was nog als nieuw, dus gewassen en klaar, het is nog een schatje ook). Twee leuke kannen die als vaas dienst gaan doen, twee leuke blauwe stoeltjes en twee schilderijtjes. Kandelaren en nog wat frutsels. Ik kan wel een mooi stilleven maken van de spullen van de loppisar.
Peter heeft trouwens net weer aalbessen geplukt. Dat doet hij dagelijks, dus we eten ze nog steeds dagelijks. Heerlijk! Leuk dat ze juist rijp waren nu we er zijn.
Morgen de auto pakken en 's avonds lekker uit eten in Åsele.
Ik schrijf morgen nog een keer voor ik de laptop "afkoppel".