Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

zaterdag 9 augustus 2008

Aardbeien en aalbessenDeze aarbeien staan ook ergens in de tuin. We vermoedden al waarvoor het houten frame zou moeten dienen, natuurlijk voor een net. Want ja, bij Christien barst het van de lekkere grote rode rijpe aardbeien en hier zitten alleen nog maar witte aardbeien aan, terwijl ze toch een groot deel v.d. dag in de zon staan. De vogels zullen ons wel voor zijn hadden we zo bedacht. En ja hoor, vanmorgen tijdens het ontbijt zagen we het met eigen ogen. De boosdoener(s) is/zijn eksters. Er vloog een ekster naartoe, zocht even ertussen en warempel hij vond een rode rijpe aardbei. Zeer duidelijk zichtbaar. Verderop in de tuin ging hij hem lekker opeten. Zou dat eerdaags ook zo gaan met de aalbessen? Er staan twee heel mooie aalbessen- struiken. Ze zitten tjokvol met bijna rijpe bessen. Vandaag yoghurt gekocht om ze in te doen. Maar toen ik een paar trosjes had geplukt en geproeft toch maar besloten nog een paar dagen te wachten, ze zijn nog een beetje te hard.
Vandaag hebben we het afvalhout dat dinsdag naar de gemeentewerf moet, klaargelegd en te lange planken (met verf) een keer doorgezaagd. Hout zonder verf gaat natuurlijk in de kachel.
Verder hebben we nog een paar kleine klusjes gedaan. Zoals de wasbak in de badkamer beter opgehangen, hij hing n.l. voorover en dat was een fragiel geheel. Nu hangt hij stevig en recht.
Het toilet (-reservoir) loopt ook niet meer door als hij vol is. En het koolstoffilter van de wasemkap is schoongemaakt. Ook de deur tussen de gang en de keuken kan nu dicht; er moest een klein stukje afgeschaafd worden. 's Morgens doen we, na een lekker ontbijt, klusjes. 's Middags doen we leuke dingen, in ieder geval dingen waar we zin in hebben. Dit bevalt ons prima. Morgen zullen we wel helemaal geen klusjes doen denk ik. Morgen is het zondag en dan zijn er heel veel 'loppissen' (vlooienmarkt bij mensen thuis) open. Die zijn hier erg populair. Ik heb geen idee wat het meervoud van loppis is eigenlijk, vast geen loppissen, zal eens in het online woordenboek kijken................het moet zijn 'loppisar'. Als het goed is wordt het morgen mooi weer, dus dat beloofd wel gezellig te worden lijkt me. Ik zal er later verslag van doen. Eigenlijk zoeken we keukenstoelen en zo. Je kunt wel naar een meubelzaak gaan, maar we vinden het juist leuk oude zweedse keukenstoelen te vinden en evt. te schilderen. Nog een tafel erbij zou helemaal mooi zijn. We zitten nu hier in de keuken met de houten tuintafel uit Oudesluis (daar een nieuwe gekocht). Leuk tafellaken erop en het staat al gezellig. Tuinstoelen (ook van hout) hadden we hier in mei al gekocht, zitten prima.
Terwijl ik dit schrijf heb ik lekker Radio 2 op de achtergrond aan. Wat zijn we toch verwend tegenwoordig. Gisteravond bijv. op de computer gekeken naar een gemiste aflevering van "Nu we er toch zijn" van BNN. Vinden we een erg leuk programma. Vooral natuurlijk omdat het nu in Zweden afspeelt. Ik heb er veel schik om.