Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

donderdag 28 november 2013

Alweer een presentjeKreeg ik onlangs die ontzettend mooie Lovikka wanten van Eva, dinsdag zat er weer een verrassing in de brievenbus! In kerstpapier nog wel. 


Toen ik het opengemaakt had begreep ik waarom het al vóór Sinterklaas kwam, Anneke had er een zak lekkere pepernoten bij gedaan. Maar ook een heel leuke kerstversiering en een elfje. Nogmaals erg bedankt Anneke, echt zo leuk! Voor hier in Zweden is het trouwens helemaal niet vroeg, al weken en weken zijn er reclames betreffende Kerstmis op tv! 

De storm, ja de storm van gisteren. Nou, dat was weer niet leuk. 
Hemelsbreed zo'n 100 km naar het westen, op de fjäll, dus een hoogvlakte, stond een windkracht 12, orkaankracht! Je kunt je voorstellen dat het hier ook geen lolletje was. Toch hebben we geen stroomuitval gehad. Ik denk dat alle zwakke punten er tijdens de vorige storm, anderhalve week geleden, al uitgekomen zijn. En dan komt er zondag weer een storm. BAH! Ze komen allemaal over IJsland aanzetten, daar moeten ze het toch helemaal te verduren hebben. We zien daar niets over op het nieuws hier. 
Deze noordwestelijke stroming is zeer ongewoon, het stormt hier zelden. We zouden nu lekker vriezend weer moeten hebben en er zou sneeuw moeten liggen, maar de vijf centimeter die er tussen de stormen gevallen was, is gisteren weer verdwenen. 
Een ding is zeker, er gaan hier een paar bomen door ons (nou ja, we vragen iemand die er ervaring in heeft) geveld worden, bomen waardoor we ons onveilig voelen. Erg vind ik dat, ik houd van die bomen, het zijn mooie gezonde bomen, maar ook erg grote bomen. Als ze vallen gaan ze of door de keuken, een andere door het gastenhuisje, en weer een andere door de garage of een groot houthok. 
Dus op naar de volgende storm op zondag...