Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

zondag 1 december 2013

Trevlig första advent!


De adventster weer opgehangen vandaag.

In Nederland is het niet gebruikelijk en is men nu ook nog meer in de ban van Sinterklaas, maar hier is het heel gewoon om elkaar een prettige advent te wensen. Alles wat met kerst te maken heeft leeft hier enorm, het feest van het licht! En overal zie je ook licht, de adventsterren, de (ik noem het maar) adventtrappetjes, de marschaller (blikjes met kaarsvet voor buiten), kaarsen.

Maar wat een weer hebben we nu met advent in Jämtland, alsof de weergoden de huizen weg willen blazen. Vannacht is er veel sneeuw gevallen.We weten dat het buiten spookt en rond de middag zou het nog erger moeten worden, maar binnen hoor je de wind eigenlijk niet en we gaan het binnen gezellig maken met een beetje glögg, wat hapjes en veel kaarslicht.

Er was ook in Folkets hus nog iets te doen gisteren en vandaag, een veiling, een gelegenheidsloppis en koffie met lekkernijen. Dat was even leuk om naartoe te gaan gisteren.
De kerstmarkt (klein) in het dorp vandaag, hoe zou het daar zijn, zou hij worden afgelast? Ik kan me voorstellen dat de kraampjes en alles wat erop staat het te verduren zullen hebben. Sneu! Maar goed, het begint pas om drie uur en dan zou de wind afgenomen moeten zijn. Waarom zo laat? Omdat het donker moet zijn. Door het hele dorp staan dan marschaller, ook aan weerszijden van paden naar winkels en zo. Echt zo mooi en sprookjesachtig!Fijne zondag!