Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

woensdag 13 november 2013

Ha, ha, die Hans

Vertelde ik onlangs HIER over Hans van E.ON die de breuk in de elektriciteitskabel uiteindelijk repareerde, vandaag moest ik even aan hem denken terwijl ik me verheugde op Bonde söker fru, dat vanavond weer komt. De Zweedse Boer zoekt vrouw dus.
Ik ben gek op programma's als Boer zoekt vrouw, of dat nu in Zweden is of in Nederland, evenals bijvoorbeeld op Spoorloos en Memories (in NL). Kan ik echt lekker voor gaan zitten. 


In Zweden zoeken dit jaar acht boeren naar hun droomvrouw, dit wordt in twee series met elk vier boeren uitgezonden. Het leuke van deze vier, welke serie nu dus wordt uitgezonden, is dat er twee boeren bij zijn uit Jämtland. Meestal komen de meesten onder Stockholm vandaan. Op de foto v.l.n.r. Pär van 27 jaar uit Jämtland, Mikael van 52 jaar uit Östergötland, Marléne van 27 jaar uit Jämtland en voor het hek zittend Nils-Olof van 35 jaar uit Värmland. 

Maar goed, ik begon dus over Hans van E.ON. Toen hij hier een keer koffie dronk op een morgen, kwam Bonde söker fru ter sprake en ik zei dat ik er graag naar keek en dat Peter en ik het samen volgen. Hij begon te lachen en maakte met zijn arm een wegwuivend gebaar dat zoiets moest betekenen als Woeah, dat is toch niks, daar kijk je toch niet naar!
Het was zo enorm grappig dat, toen we er nog even over door gingen, Hans alles precies wist. Hoe de boeren heten, waar ze wonen en wat voor boerderij ze hebben, ook dat Marléne een geitenboerderij heeft. Hij wist ook te vertellen dat er bij Marléne met haar mannen, grote stiltes vielen tijdens de dagen op de boerderij. 
Viel Hans even mooi door de mand! 

Voor nu ga ik eerst nog even Rushy uitlaten en dan ga ik er weer lekker voor zitten. 
Fijne avond allemaal!