Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

woensdag 2 februari 2011

Så som i himmelen (As it is in heaven)


Så som i himmelen is dus een Zweedse film uit 2004. De regisseur is Kay Pollak en enkele acteurs die meespelen zijn: Michael Nyqvist, Frida Hallgren en Helen Sjöholm. Deze laatste persoon is de zangeres van wie ik onlangs het winterlied met jullie deelde.

Velen van jullie zullen de film hebben gezien, maar voor diegenen die hem niet hebben gezien hier dan deze AANRADER!
Het heeft mij gegrepen deze film! Heel erg mooi, eenvoudig, puur en een meesterlijke regisseur en spelers. Prachtige muziek en stemmen, "hemels" dus :-) ! Twee keer heb ik hem al gezien en het is alweer twee jaar geleden denk ik de laatste keer, dus het wordt weer eens hoog tijd. Voor nog geen tien euro schaf je hem online aan. Geen geld voor zo'n mooie film die je vast meer dan één keer wilt zien. Ik begrijp eigenlijk niet dat ik niet eerder vertelde over deze film. Hij hoort hier thuis, op deze blog! Hieronder een korte omschrijving van de inhoud van de film:

Daniel Daréus is een succesvolle internationaal bekende dirigent die aan de top meedraait. Maar hij is ook eenzaam, voelt zich slecht en is de uitputting nabij door het jachtige leven dat hij leidt. Na een lichamelijke en emotionele inzinking besluit Daniel zijn carriere abrupt te onderbreken en keert alleen terug naar Norrland, het dorpje in het hoge noorden van Zweden waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht. Zijn komst maakt natuurlijk wel wat los want Daniel is wereldberoemd en dat maakt hem tot mikpunt van de nieuwsgierigheid van de inwoners van Norrland die hem met evenveel bewondering als argwaan ontvangen. Het duurt niet lang voordat Daniel gevraagd wordt om wat adviezen te geven aan het kleine locale kerkkoor dat iedere donderdag repeteert. Aanvankelijk ziet Daniel dat niet echt zitten. Hij komt immers voor zijn rust en wil de spotlights zoveel mogelijk vermijden. Maar Daniel kan niet weigeren en met tegenzin besluit hij dan maar een helpende hand te bieden. Als Daniel met het koor begint te werken herontdekt hij tot zijn grote verbazing zijn verloren gegane liefde voor muziek. Maar zijn werk met het koor vormt ook een flinke bedreiging voor het plaatsje en Daniel krijgt ook de nodige tegenstand te verwerken door de jaloerse priester en een gevaarlijke en gewelddadige vijand uit zijn verleden. Maar het is niet alleen kommer en kwel. Daniel maakt ook nieuwe vrienden, waaronder de lieve en gevoelige Lena, een vrouw die hem helpt zijn eigen onzekerheid, angsten en eenzaamheid te overwinnen. Het leven van Daniel en de levens van de inwoners van Norrland zullen nooit meer hetzelfde zijn.

In deze film maken naast Daniel, de andere personages ook allemaal hun persoonlijke verandering door. Dat soapachtige element maakt As It Is In Heaven een heerlijke wegkijkfilm vol meeslepende emoties en herkenbare menselijke levensvragen.

Als je HIER klikt kan je de trailer bekijken.

De film is in Norrland opgenomen. Norrland is de naam voor het deel van Zweden dat op dit kaartje donkergroen gekleurd is. Ik heb het oranje sterretje gezet waar wij ongeveer wonen. Ik weet jammer genoeg niet waar in Norrland de film is opgenomen. De omgeving in de film ziet er vertrouwd uit, het kan overal zijn in Norrland. Als er iemand is die dit leest en wel weet waar de film precies is opgenomen........... JA, ik wil het graag weten!!! Alsjeblieft, vertel het me dan.