Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

woensdag 9 februari 2011

Even een markt tussendoor

Wie weet weten velen van jullie het al, maar ik kwam het nog maar pas tegen op het internet...... er komt een Scandinavië markt op Schokland en wel in een weekend half april. Ik heb de tekst van het internet gekopieerd en dat plak ik voor jullie hieronder. Het toeval wil dat wij in april in Nederland zijn, dus ik denk dat er een grote kans is dat wij even gaan kijken, al is het maar voor de gezelligheid. Wie weet kom ik jullie daar dan wel tegen! Hier komt de tekst......


"Museum Schokland organiseert op zaterdag 16 en zondag 17 april de Scandinavische Markt Schokland. Het thema is gekozen vanwege de relatie van het museum met deze noordelijke landen. Tijdens de ijstijd, zo’n 175.000 jaar geleden was een groot deel van Nederland bedekt met een dikke laag ijs. Vanuit Scandinavië voerde dit landijs enorme hoeveelheden puin met zich mee. Toen het ijs smolt bleven de stenen uit Scandinavië hier achter. Museum Schokland heeft zeer groot aantal van deze noordelijke zwerfstenen in de collectie, die vertellen over de ontstaansgeschiedenis van dit gebied.
Kleine stukjes Nederland vinden hun oorsprong in Scandinavië. De landen die bekend staan om hun pure en authentieke producten. Niet voor niets zijn zoveel Nederlanders idolaat van Scandinavië en reizen jaarlijks af naar het “hoge noorden”. De Scandinavië Markt Schokland haalt een stukje Scandinavië naar Schokland toe. De markt vindt plaats buiten rondom het museum en de kerk. Ook in de kerk en pastorie komen stands met onder meer Zweeds antiek, Noorse en Finse truien, rendiervachten, Zweedse natuurverf, veenbessen, serviesgoed, Scandinavische delicatessen, houten huizen, houtgestookte hottubs, Finse tipi-kota’s, reizen, gerookte Noorse zalm, boeken en leuke Scandinavische woonspullen.
Een cultureel programma tijdens de Scandinavië Markt Schokland biedt lezingen over de gesteenten die op Schokland gevonden zijn, er is Scandinavische muziek en er worden Zweedse films gedraaid. Er is veel animo om aan de markt deel te nemen. Standhouders komen van heinde en verre. Ook voor organisaties uit de regio die producten willen aanbieden die een link hebben met Scandinavië zijn van harte welkom om deel te nemen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Leny Scheggetman van de gemeente Noordoostpolder, tel. 0527-633836. De Scandinavië Markt Schokland wordt georganiseerd door Museum Schokland. De markt is op zaterdag 16 en zondag 17 april geopend van 11-17 uur."

Veel plezier alvast van: