Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

zondag 4 juli 2010

Zomerweer

In Nederland een hittegolf met temperaturen waarvan ik denk, pfffffffffffffffff, 35 graden hoorde ik. Het schrijven op mijn blog staat dan ook op een laag pitje. Iedereen is buiten of kijkt voetbal (misschien ook wel buiten). Wie heeft er zin om in een warm huis achter de computer te gaan zitten?! Ook hier is het mooi weer. Gelukkig niet zo extreem heet, vandaag was het 26 graden. Liever niet warmer, maar we klagen niet, integendeel! Zomer! Dat betekent lekker buiten zijn, vaak de planten water moeten geven buiten, insmeren tegen de muggen, dode beestjes in de vensterbanken binnen. Maar wat is het heerlijk zomer. De zomer begon wat laat, maar nu hij goed begonnen is hebben we hier een explosie van bloeiende wilde planten. Schitterend. Er bloeit al zoveel. Ik zal het niet allemaal opnoemen maar opvallend zijn de wilde Geraniums (paarse), de lupinen, fluitenkruid, wilde margrieten en het boerenwormkruid en de riddersporen bloeien ook bijna. Allemaal in het wild overal en veel. Dan ook nog wat gewonere wilde planten die je in Nederland ook ziet en ook sommigen die ik niet ken. En dan last but not least de Seringen. De paarse, wilde, zo mooi, hele hagen! Ook aan de zijkant van ons huis. Zie ze uit het keukenraam. De lucht is bezwangerd van bloemengeuren.

Woensdag zijn we naar Östersund gegaan omdat er die dag regen werd verwacht. Peter slaagde voor een leren Stetson hoed en ik voor een heerlijk, enorm goed (ademend en zo) mooi paars/lila jack. Ben er erg blij mee. We misten een afslag in Östersund (zaten even te kletsen) en gingen over een brug naar een groot eiland. Aan de andere kant er weer af. Nou dan maken we er maar een mooi ommetje van. Schitterend. De omgeving van Östersund is zo mooi! Van genoten! Op de terugweg kwamen we onder Östersund aan de E45 bij Brunflo een giga grote loppis tegen (ook dankzij het onverwachte ommetje). Niet te geloven zo groot. Tafels, stoelen, bankstellen, stoffen, kleden, muziekinstrumenten, prullaria, serviezen en ga zo maar door. Leuk om even door te lopen. Ik heb ook nog drie dingen gekocht.
Peter aan het kloven met zijn nieuwe hoed
Vorige week zondag bestelden we via internet een zaagmachine bij een postorderbedrijf Nordpost.se. Een bedrijf nabij Stockholm. Je had er zowaar geen Zweeds persoonsnummer voor nodig, dat viel mee. Je kon direct betalen met een creditcard. Hij gaat op krachtstroom, net als de klover, maar dat hebben we, dus geen probleem. Ook een extra zaagblad besteld van gehard staal. Dinsdag kwam het zaagblad al met de postbode mee. Donderdag werd er gebeld dat de zaagmachine vrijdag tussen 10:00 - 11:00 bezorgd zou worden. En ja hoor om half elf kwam hij en hebben ze hem zo ver mogelijk naar boven gereden. Daar moet hij komen te staan, voor het bos bij de berg boomstammen. Even uitgeprobeerd en hij bevalt uitstekend. We hebben hem "Teun" gedoopt. Dit omdat Teun Peter laatst heeft helpen bomen zagen met een elektrische kettingzaag. Dit zal makkelijker gaan Teun! Maar het was geweldig dat je ons hielp en Peter heeft al dat hout dat toen is gezaagd al gekloofd en ik heb het opgestapeld in het houthok.

En hij moet nog verder naar boven!
En dan nog dit......eindelijk weer een nieuw recept op Kokkerellen Lappgubbens Wokpanna. Leuk om te maken als het wat minder warm is. Nu is het weer voor bbq, salades e.d. Tot gauw.