Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

vrijdag 23 juli 2010

Mygga

Vandaag was het eerst broeierig warm. Er zat regen en onweer aan te komen (natuurlijk weer uit Holland, want de stroming is nog steeds zuidwestelijk). 's Morgens kijk ik altijd naar de radar en had nog een beetje hoop dat het net ten westen van ons zou langstrekken. De kans leek me 50-50. Maar helaas, om een uur of twee kregen we er toch mee te maken. Het duurde een uurtje of 3 eer alle buien voorbij waren en was de wind eerst zuidoost, nu was het geheel ten noorden van ons en aangezien het tegen de klok in draaide was (en is) de wind nu noordwest. Noordwest betekent koud. Je gelooft het niet maar om middernacht was het nog maar 8 graden! Gelukkig wordt het morgen zonnig met 20 graden. Het enige voordeel was om een uur of tien vanavond, toen ik Rush uitliet, dat het waait. Wel zeker windkracht 7, daarom voelt het ook zo koud aan. Een voordeel van de wind is dat je dan geen muggen hebt! Heerlijk. Ik wist dat ik me niet hoefde in te smeren met Mygga want er zouden geen muggen zijn. Tja, dennenbossen betekent muggen. Bij het huis in Zuid-Frankrijk was dat ook zo erg. Van die spiralen brandden we dan, zoiets als wierook, maar dan tegen muggen. Als je in de grond ging woelen werd je gewoon aangevallen. Dat is hier ook zo. Ligt wel aan het weer, temperatuur en zo hoe vervelend ze zijn. Maar als je Mygga op doet (beste uit de test zei de mevrouw van de Apotek) heb je geen last. De mannen (Steffan en Austin) waren mooi op tijd klaar met de onderkant van het huis voordat de buien kwamen. Daar zijn platen tegenaan gezet. De stenen muren onder het hout, dus net boven de grond waar de kleine ramen in zitten, waren gedeeltelijk erg lelijk (opgelapt stucwerk wat je niet meer mooi krijgt). Erg opgeknapt.

En dan is er iemand (een of ander wezen met de naam Gustav) die nog iets te zeggen heeft:


"Ik zei je toch dat ik nog niet op de foto wil! Ga ik de hele wereld over met dat internet van jullie. Het is niet dat ik een minderwaardigheidscomplex heb hoor, neeeeeeeeeeeeeeeee!!!! Hoe kan je dat nu denken. Ik ben niet zo'n jeweetwel kater zoals die kater van jullie Jan Jans. Nee, ik ben een echte kater.


Nou, ik neem nog een slokje regenwater van je en dan bekijk je het verder maar.Ik ga er weer vandoor hoor. Tabee! Misschien de volgende keer."

De groetjes van ons mensen: