Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

donderdag 29 juli 2010

Maaien, maaien en nog eens maaien

Vandaag eerst thuis gemaaid. Peter het grote werk, ik de kanten en om de bomen, struiken en planten. Wanneer Peter onze tuin en die van de buren (Wiveka) heeft gedaan, ben ik pas klaar met de gewone maaier. Vooral de schuine kanten in de tuin zijn erg vervelend om te maaien. Clas zag Peter bezig bij de buren en vroeg of Peter ook zijn tuin zou willen maaien en wat dat dan zou kosten. Nou ja, niets natuurlijk. Die man ruimt de hele winter sneeuw voor ons, waar hij ook niets voor wil hebben. Hij zal het wel begrijpen, maar beleefdheidshalve gevraagd hebben. Toen naar Kerstin in Rossön. De vierde tuin die Peter ging maaien. Kerstin was nog druk met de kantenmaaier bezig toen we kwamen. Ze waren dus lekker bezig samen en ik ben er even tussenuit gefiept en ben een lekker eindje gaan lopen. Wel erg warm om te lopen achteraf. Maar wel mooi. De foto's hier zijn allemaal bij Kerstin in de omgeving gemaakt. De bovenste hier is mooi, maar vooral ook grappig. Ook een plek om je Spark te parkeren gedurende de zomer!

Het huis van Kerstin.

Nog een huis van Kerstin. Ze heeft twee huizen op haar terrein. Deze wil ze eigenlijk kwijt, maar dat zal niet meevallen, want het is bekleed met asbest, evenals het andere huis waar ze in woont.

Het huis van haar buren.

Als je het pad uitloopt, loop je tegen het meer aan met op de oever een hot tube (houtgestookt).


Nog iemand ijverig geweest met zagen en kloven. Dit zie je heel veel. Deze hebben nog wat te stapelen in het houthok links.

Een greppel vol met wilde margrieten.

Een eind verderop..... Hoe lang zal deze motor met losse kap hier al staan. Ik vermoed van al een lange tijd.

Morgen wordt het 26 - 28 graden. Lekker om in een auto met airco te zitten. We gaan even naar Strömsund morgen.