Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

zaterdag 17 juli 2010

Om het huis

Vandaag naar Kerstin in Rossön om te maaien. Toen Peter aan het maaien was, zijn Kerstin en ik naar een loppis gelopen vlak bij haar in de buurt. Toen door het dorp gewandeld. Het is een schitterend dorp met veel water (meertjes). Helaas waren de batterijen leeg van mijn fototoestel, vond ik zo jammer. Geen foto's daarvan dus. Toen maar eens om het huis gelopen na thuiskomst met inmiddels opgeladen batterijen.
Rechts boven de keuken en onder de badkamer. Links ernaast de eethoek boven, stookruimte onder. Onder de (uitstekende) entree is een levensmiddelen- / aardappelkelder. Links van de entree is de woonkamer. Aan de achterkant boven zijn de 3 slaapkamers en het toilet. Beneden nog de wasmachineruimte, hal, slaapkamer en garage. Is het nog te volgen? Ik zal ook nog wel eens foto's binnen maken, maar daar is het nog niet klaar. Wel klaar, maar niet ingericht zoals we het willen en geen gordijnen (wel van vorige bewoners, maar wil andere maken).


Zomaar in het gras...........campanula, met hommel (zit net in het klokje links v.d. margriet). Ze staan ook overal langs de wegen, hele plukken.

De lupinen lopen op hun eind (overal staan ze, echt overal, dus ook langs de wegen), nu is het tijd voor het wilgenroosje, eerdaags is heel Zweden deze kleur roze. Op de achtergrond de deur van de garage onder het huis.

Ik vind deze bloemen in de tuin toch zo prachtig! Kan er geen genoeg van krijgen.

Is deze niet gegroeid in een maand tijd? Leuk , die kippen die mijn vader nog gemaakt heeft?!Nog meer van die mooie blauwe bloemen voor een lijsterbes. Er zijn ook nog mooie witte, maar die ben ik vergeten op de foto te zetten.

Voor gäststugan.
De deur van gäststugan is inmiddels ook rood.

Bijna achteraan hier staan allemaal aalbessenstruiken. Vorig jaar kwam er ontzettend veel vanaf. Peter heeft ze allemaal geplukt! Helemaal kaalgeplukt. Ik heb ze toen allemaal gekookt. Niet voor jam, maar dunner voor door bijv. yoghurt of over ijs. Hebben we afgelopen winter allemaal opgegeten. Zijn we nu weer van plan, ze hangen alweer vol (nog niet rijp).

Rechts dus het huis met de woonkamer en eronder de garage. Links, aan de andere kant van de oprit zie je de gäststuga. Daaraan vast zit nog een garage. Als je tussen het huis en de gäststuga naar achteren loopt, is daar de loppis (in nog een garage) en daarnaast is een carport en aan de andere kant een oude gäststuga. Achter dit alles, hogerop, zijn de houthokken en het bos. Nou, misschien nu een beetje een beter idee gekregen? Anders kom je toch gewoon zelf kijken?! Midsommar 2011 (eind juni dus) is de gäststuga al wel bezet.

Hier zitten we voor het huis. Je ziet het bordje loppis. Als die open is staat er nog een bordje "P" onder, zodat ze daar de auto zetten. Eerst reed iedereen het erf op, soms tot bijna in de loppis. Dat vonden we niks, dus toen maar een bordje P en nu zet iedereen de auto netjes op de inham aan de overkant.