Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

zaterdag 12 juni 2010

Vergeten

Een paar dingetjes die ik nog niet heb verteld...................

Fantastisch toch, een buitensauna en warmwaterton in de sneeuw?!!!


* Toen ik op 14 mei het tolpoortje van de Öresundsbron (de brug Denemarken-Zweden) doorkwam en dus Zweden binnenreed, moest ik van de douane mijn auto verderop zetten, hij had de prinses op de passagiersstoel zien zitten en wilde “de papieren van de hond” zien. Gelukkig was alles prima in orde. Nog even met hem staan praten. Hij vond dat ik nog een heel eind moest rijden. Ja, dat klopt, nog zo’n 1100 km moet je dan nog.

* Toen we hier aangekomen waren, kwam Clas de volgende dag met de enveloppe van Migrationsverket met daarin het “uppehållsrätt” = verblijfsrecht. Åke had hem begin mei uit onze bus gehaald en toen hij vertrok aan Clas gegeven, zodat het niet zo lang in de buitenbus zou zitten. Fijn dat dat ook weer voor elkaar is. Er wordt wel niet vaak gecontroleerd, maar je kunt het gewoon maar beter netjes in orde hebben.

* Åke en Wiveka komen zeer binnenkort (waarschijnlijk maandag) aan voor een 4-weekse vakantie hier. Gezellig wat leven in het huis hiernaast.

* We zitten al een poosje te dubben hier of we nu een quad, een bootje of een buitensauna zullen aanschaffen. Luxeprobleem. Een quad zou erg handig voor Peter zijn omdat hij veel werkjes voor hem veel lichter kan maken. Je kunt op een quad allerlei accessoires zetten, zoals bijv. een bomenwagentje erachter, een ander wagentje erachter, een sneeuwschuiver ervoor, hij kan ook met een ploeg, verticuteren kan ook. En je kunt er, ook door ruig terrein de bossen mee in. Ook samen. Een bootje is ook leuk. Gewoon een simpel dagbootje. Er zijn hier prachtige meren met honderden eilandjes. Een kleine camping een paar kilometer verderop verhuurde bootjes (aluminium), dus we dachten het eerst eens te proberen hier, maar we konden ze niet meer huren omdat ze allebei waren verkocht. Nou ja, camping aan een meer! Een sauna heb ik altijd al zalig gevonden en vaak bezocht. Hier heb je van die leuke ronde tonnen (bastutunna) voor buiten, kijk maar eens op http://www.bryggerian.se/ Maar het zal voor Peter redelijk lastig zijn zonder prothese, vooral in de winter wanneer het juist zo heerlijk kan zijn zo uit de sauna in de sneeuw te rollen. In je eentje is het toch minder leuk om te doen. Wel heerlijk, maar minder gezellig. Wat de aanschaf van iets betreft....., maar even laten bezinken tot we het echt weten.