Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

zondag 21 februari 2010

Taart

We zijn nu niet in Zweden, dus ik twijfelde of ik dit zou schrijven op deze weblog. Maar we zijn wel Zwedengangers en de Zweden zijn zoetekauwen. Deze taarten zouden daar zeer populair zijn, ha, ha. Ach waarom zou ik nu dus niet vertellen dat Peter ons had opgegeven voor een workshop "Taart maken"!!! Ik hoorde zelfs dat de mevrouw die de workshop gaf (in Zuid-Oost Beemster), de avond had verzet omdat wij in Zweden zaten! Wij dus afgelopen vrijdagavond daar naartoe. Met z'n 10-en waren we en Peter was de enige man, hetgeen hem absoluut niet deerde. We gingen met deze twee heerlijke taarten naar huis. Het was een leuke gezellige avond.
Peter had een beetje de pee in over zijn versiering op zijn gele taart. Dat wou maar niet goed lukken, hij had er veel meer vlinders en zo op willen hebben. Je moest de marsepein uitrollen op een met poedersuiker bestrooide ondergrond voordat je de figuren eruit kon halen. Anders zou het plakken. Maar daardoor werd de marsepein erg droog en kon hij er niet goed mee uit de voeten. Ik kreeg er zelf na verloop van tijd ook last van met mijn "ijskristallen" op mijn paarse taart. De marsepein kregen we in naturel kleur. Zelf moesten we er een kleurtje door mengen. Je moet daar heel bescheiden mee zijn, want er zit gauw teveel in. Dat kun je op de foto's ook wel zien, want alle taarten zijn behoorlijk diep gekleurd. Het zijn geen taarten die je even in een half uurtje maakt. Het is erg bewerkelijk, maar wel enorm leuk. Daarom niet het recept van deze taarten op Kokkerellen, daar wil ik alleen maar eenvoudige recepten op zetten. Op Kokkerellen deze keer de Cheesecake (Ostkaka). De Ostkaka die ik had gemaakt op 9 februari (........Ik had Ostkaka (cheesecake) gebakken en hij (Åke) kwam ongeveer gelijk thuis met ons zag ik toen ik naar de brievenbus liep. Hem voor een kop koffie met ostkaka gevraagd en hij kwam graag. Hij zat lekker op zijn praatstoel.........)
Nieuw: Je kunt voortaan zien of er een nieuw recept op Kokkerellen staat . Ik plaats dan de foto van het laatste nieuwe recept als de link op deze weblog.
Vanaf mei zijn we weer in Zweden. Blijf ons volgen, want komende zomer zal ik kleine prijsjes verloten onder de lezers. Let dus goed op, details volgen dan.