Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

zondag 14 februari 2010

Afkicken

Ook in Denemarken winterse landschappen. Deze bij Steffen en Pia vandaan genomen, daar waar we bijna altijd slapen. In de verte de brug over de Grote Belt. Die hebben we nu op de terugweg dan al gehad. Het was er erg koud en guur. Harde wind die van het water kwam en over de sneeuw. Erg vochtige lucht en het voelde net zo koud als - 25 in Zweden. Ik vond het zelfs een stuk onprettiger aanvoelen!

Ergens op Funen
Gisteravond, zaterdagavond vroeg, aangekomen in Westerland. Direct afkicken van de sneeuw, want die was er voor de Afsluitdijk nog wel, al was het minimaal, maar daarna, hier in de Kop van Noord-Holland was alles weg. Alleen vandaag weer een heel klein beetje. We hadden een heel goede terugreis. Tot Sundsvall (ca. 3 uur rijden) wegen met een laag sneeuw en ijs, maar heel goed te berijden met 80 a 90 km. p.uur. Vanaf Sundsvall (kust) tot huis hier schone wegen. Wel wat vervelend rijden in Duitsland door lichte sneeuwval en pekel, dus nattigheid. Van vrijdag op zaterdag zouden we op het inmiddels vertrouwde adres slapen, bij Pia en Steffen dus. Altijd gezellig, seizoen of geen seizoen. Nu geen seizoen dus, maar een lekker grote slaapkamer, lekker warm gestookt. Steffen kwam gelijk naar de grote woonkamer die bij de slaapkamers / appartementjes hoort, met drie flesjes bier van de plaatselijke brouwerij. Even zitten kletsen. Hij zei ons dat ze het leuk zouden vinden als we mee zouden eten. Nou, dan bewaren we die pizza's die we onderweg meenamen maar voor de volgende avond thuis. Die blijven nog wel bevroren in de auto, het is nog steeds onder nul. Lekker pasta, met een heerlijk vleessaus, apart vlees met Spaanse peper, en een lekkere salade. Bier en wijn op tafel, later kwam er nog whisky bij. Jeetje. 's Avonds laat heb ik onze auto nog in zijn loods gereden, dat wilde hij graag, zodat hij 's morgens onze banden kon verwisselen. Dan was alles ook niet zo koud (daar gaan de pizza's, nee hoor geen moment meer aan gedacht, maar ze waren nog hartstikke lekker gisteravond). We moesten 's morgens ook maar gewoon bij ze komen ontbijten, dus niet in het appartementengebouw. Pia stond alweer met een fles aan tafel. Een soort van kruidenbitter. Op je nuchtere maag????? Ja hoor, dat is heel gewoon in Denemarken bij gezellige gelegenheden. Oh, nou ja, wel vreemd, maar vooruit maar. Als je het niet probeert. Nou hij ging er wel in hoor, maar ik zal het zelf echt nooit doen thuis. Duitsers doen het ook vaak, vooral op vakantie. Die zijn vaak bang voor bacteriën buitenshuis, die zijn soms zo akelig schoon en steriel. Althans die ik ontmoet heb in het verleden. Pia zei dat we met z'n 3-en alvast wel konden beginnen, want Steffen was met de banden bezig. Wel sneu dacht ik, maar hij schoof al snel ook aan. De spijkerbanden mochten we daar laten, ruimte zat. We slapen daar toch weer in mei. Zonde van het slepen, niet nodig vond Steffen. In juni komen ze naar Amsterdam, hebben een appartementje gehuurd voor een paar dagen in "the red light district", verheugen ze zich erg op.
Morgen onze post ophalen bij Teun en Joke, die onze postbus in Schagen geregeld geleegd hebben. Wat Zweedse tubes mee- genomen, daar is Joke zo gek op. In Zweden hebben ze heel veel broodbeleg in tubes, teveel om op te noemen. Joke vindt ze vooral lekker als ze met zeevruchten te maken hebben, zoals kreeft, garnalen en zo. Het was vandaag heel vreemd om hier in Westerland te zijn. Rush was ook redelijk onrustig. Is ze anders nooit. Maar nu slaapt ze lekker, is net uitgelaten en heeft lekker gegeten. We zijn even naar Callantsoog geweest omdat Albert Heijn daar altijd open is, het hele jaar door elke dag. Dus boodschappen gedaan. Ik ga nu stoppen. Komende week zal ik nog een keer een recept plaatsen op Kokkerellen. Ik weet nog niet welk recept.