Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

woensdag 26 februari 2014

Toch even kriebels...


Lang geleden nam ik me voor me te voegen naar de seizoenen. In plaats van te balen van de winter en het slechte weer, nam ik me voor me erbij neer te leggen dat het in de loop van de herfst tijd is om naar binnen te treden. Als je alsmaar denkt hoe vervelend de regen, de sneeuw, de kou en de saaiheid zijn, zie je ook niet de zon als hij er dan eens is. Iets waar je die uren die hij er dan is juist erg van moet genieten!
Dit voornemen om mijn tijd niet te verspillen aan het negatieve nam ik al heel lang voordat we ook maar aan Zweden dachten. Misschien mede daardoor heb ik de winter hier echt nooit als struikelblok gezien voor we hierheen verhuisden. Ik durf zelfs te zeggen dat ik hier heel wat meer van de winter geniet dan in NL.Maar dan gisteren, het was me toch een mooie dag! Ik had zeer onverwacht in ene het voorjaar in mijn bol! De zon scheen zo uitbundig en overal drupte de smeltende sneeuw. De zon heeft al zo veel kracht! Ik kreeg spontaan zin om de (kleine) altan schoon te maken en voegde de daad bij de gedachte :-). Veel werk is het niet, alhoewel, al die raampjes...
De altan is om in het voor- en najaar, of op een kille zomeravond, je toch een beetje buiten te voelen en kijkt uit op de achtertuin. Het was er door de zon meer dan tien graden en ik kon gewoon in een fleece vest werken. 


Het zal heerlijk zijn als we echte geraniums kunnen kopen! Alhoewel deze bijna niet van echt te onderscheiden zijn.


In de eetkamer was het ook al zo heerlijk licht door de uitbundige zonneschijn! Ik heb er erg van genoten en ook twee lekkere wandelingen gemaakt met Rushy.
Vandaag was het weer even weg dit voorjaarsgevoel. Het was bewolkt en heiig. 
De winter binnen, dingen doen die je binnen wilt doen, dingen die je niet wilt doen in de zomer, in de zomer wil je buiten zijn! In de winter knap je binnen eens wat op in je huis, je rust uit van de drukke zomer en laadt je batterijen weer op voor de komende zomer. De zomer met de lange dagen en veel openlucht activiteiten. Maar eerst moet er nog een heeeeeeeeeleboel sneeuw smelten :-).


Gon