Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

maandag 6 januari 2014

Siberisch Hoog


Gaat het toch nog winter worden hier! Eindelijk komen er normale waarden voor januari voor hier. In januari heb je altijd wel zo'n koude periode en even dachten we dat het nu niet zou komen met deze abnormaal warme 'voor'winter.

Klik op de foto voor een vergroting en dus voor duidelijkheid

Maar goed, nu zal het dus dan een poosje afgelopen zijn met die vervelende vochtige zuidwestelijke stromingen en komen we dan eindelijk onder invloed van een zgn. 'Siberisch Hoog'. 
Zeg nu niet 'Brrrrrrrrrr', want heus dat valt zo mee omdat de lucht dan lekker droog is en ook is het lekker zonnig. Het is 10x fijner om er heerlijk op uit te gaan in de natuur dan met het vochtige sombere weer dat we tot nu toe meestal hadden. 
Gevoelstemperatuur heet dat. Nu sneeuwt het nog bij een temperatuur rond nul en harde wind, dat voelt pas waardeloos. Nee, ik zie niet op tegen de kou en Rushy ook niet, want zij heeft een nieuwe jas! Als ze nu nog mee wil werken, want hij gaat iets lastiger aan dan haar oude jas. De oude bes moet toch lekker ingepakt worden. 
Meestal doe ik dat als het kouder is dan -15, maar nu ze toch al bijna 15 jaar is, wil ik het gaan doen vanaf -10 omdat ze ook minder fanatiek beweegt. 

A.s. vrijdag zal ik hier schrijven naar wie de houten letters 'GOD JUL' zullen gaan. 
Als het je is ontgaan en je wilt meedoen in de verloting, dan kun je in de bovenbalk kijken bij Nieuwjaarswensen en tot vrijdagochtend je bijdrage nog naar me mailen. 
In de bovenbalk vind je ook verhalen, het verhaal Oudjaar in de jachthut onder de knop 'Verhalen' en daarnaast nog een verhaal onder de knop Iris & Gudrun.

Een prettige week verder en tot vrijdag!

Gon


p.s. Is er nog iemand geïnteresseerd in de CD "Five miles out" van Mike Oldfield, gratis?