Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

maandag 11 juli 2011

Recept, foto's en nog eens de waarschuwing

Ten eerste werd het weer eens hoog tijd voor een nieuw recept op Kokkerellen en dat is geworden een Zomeraardbeientaart. Veel plezier alvast met het keukenplezier!


Vanavond maakte ik weer wat foto's om middernacht van het meer hier tegenover. Het verveelt mij nooit, misschien een ander wel. Daarom staat het een ieder vrij wel of niet te kijken op Zoomingon.

In de maand januari 2011 plaatste ik een bericht over Sorkfeber. Een ernstige ziekte die je kunt oplopen in delen van Zweden veroorzaakt door een virus die verspreid wordt door "Sorkar", in dit gebied "Skogssorkar" oftewel bosmuizen. Hier kun je het bericht nog eens rustig lezen. Het is n.l. van het grootste belang dat je er rekening mee houdt wanneer je naar Zweden op vakantie gaat, vooral als je zelf een huis hier hebt met een houthok waar muizen zich ophouden. Het virus verspreidt zich door de lucht en komt van de uitwerpselen van deze muizen, dus keuteltjes en urine. Waarom begin ik er weer over? Omdat ik afgelopen week een reactie kreeg op dit bericht uit januari van een vrouw "Caroll" die zojuist te horen had gekregen dat de ziekte die ze had Sorkfeber is. Ze is daarna gaan surfen op het net en kwam mijn bericht tegen. Dit is wat ze in haar reactie schreef:
Nou wil toch wel even reageren op je artikel...ik ben namelijk ook besmet met sork en het heeft mij enorm veel pijn opgeleverd......hele gekke hoofdpijn op 1 plaats, verschrikkelijke rugpijnen...nieren...en vreselijke spierpijnen zo erg dak ik niet meer omhoog kon.,,,,.7 dagen had ik 40 graden koorts en plassen was er niet meer bij.,,,..ze hebben in het ziekenhuis liters vocht naar binnen gepomp door infuus zodat alles maar weer op gang kwam maar dat kostte een week en ik was zo volgelopen met vocht omdat ik niet plaste dat ik erg benauwd was. De diagnose is nu een week vastgesteld via stockholm. Het is zeker sorkfeber en de melding is gemaakt want dat zijn ze verplicht. Op dit moment ben ik 3 weken verder en mijn nieren werken wel maar hebben schade. Ook mijn lever is nog niet wat het moet zijn zeer gestresst...
Volgende week moet ik weer terug naar uppsala voor nieuwe controle dus hoop dat het dan beter gaat....groetjes Caroll

Dus kijk alsjeblieft uit!!! En Caroll, jij heel veel beterschap!!! 

Een mooie week gewenst...........