Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

donderdag 28 juli 2011

Zweedse afspraken

Gisteren zouden we dus naar de geitenboerderij gaan. We wilden eerst langs Christien, leuk om haar weer even te zien en dan konden we bij haar lunchen en wat lekkers meenemen voor de "boerin". Christien heeft immers het Café/bakkerij met inrichting nog uit de vijftiger jaren en bakt alles zelf. We hadden als lunch dus 4 lekkere broodjes, met ham en kaas, met mozzarella en gedr.tomaat en een met garnalen. Ze was blij verrast ons te zien, we kwamen met opzet onverwacht. Het was gezellig druk bij haar en het loopt hartstikke goed! Leuk voor haar hè?!! Later dus door Christien wat heerlijkheden in laten pakken en op naar de geiten.


Ik had een afspraak met Tove gemaakt per email. De dag die ik had voorgesteld was prima, alleen moest ze die dag kaas maken, maar vanaf drie uur was ze daar wel mee klaar, dus een uur of drie. We kwamen aanrijden en ik zag een klein winkeltje waar kaas werd verkocht. Er waren klanten, dus we wachtten maar even buiten. De man die naar buiten kwam herkende ik wel, hij staat altijd met de kaas op de markt hier. Ik vroeg waar Tove was. Tove is er niet, ze is in Ramsele in de hembygdsgård. Het was werkelijk of ik een klap in mijn gezicht kreeg. Natuurlijk verwachtte ik geen ontvangstcomité, maar toch wel een Tove in de buurt. Ik vroeg aan die man of ze misschien onze afspraak was vergeten. Hij wist van niets, maar zou haar even bellen. Dat deed hij en gaf mij de telefoon. Ik verstond slecht wat ze zei, maar ik begreep wel dat haar man ons e.e.a. zou laten zien. We hebben 5 minuten gewacht, 10 minuten gewacht, even naar de geiten gekeken die in de verte liepen en na een kwartier zijn we maar weggegaan.

De geiten liepen in de verte op de helling naar de rivier die daar
beneden stroomt, gelukkig konden we er nog wat zien lopen.
Als je op de foto klikt zie je ze misschien ook nog lopen :-)

Ik kan wel zeggen dat ik enorm teleurgesteld was. We waren blij dat we aan deze tocht tenminste nog het gezellige bezoek aan Christien hadden overgehouden. Oh ja, de man die in het winkeltje staat is niet de echtgenoot van Tove.
Op de terugweg zouden we ook door Rossön komen en dus langs Kerstin, waar Peter vandaag of morgen het gras zou maaien. We dachten dan maar even bij haar langs te gaan, misschien konden we nu maaien. Kerstin heeft ook een zitmaaier staan, maar die is met een koppeling voor voor- en achteruit. Maar Peter wilde wel eens proberen of hij daarop kon rijden (ivm zijn beenprothese links) dan hoeven we ook niet steeds onze eigen zitmaaier mee te nemen, dat is toch altijd een heel gedoe, want die moet op de aanhanger en goed gesjord worden ivm het slechte wegdek tussen Hoting en Rossön. Komen we daar aan, staat de maaier buiten en is haar gras al gemaaid. Nou ja. (achteraf blijkt haar zwager het gedaan te hebben) Gelijk maar weer doorgereden, we hebben zelf ook nog gras wat nodig gemaaid moet. We waren om een uur of vijf thuis en zijn allebei dus als een gek twee uur gaan grasmaaien, ha, ha. Afreageren. Dat was maar weer mooi klaar!
Laatst werden we uitgenodigd door een echtpaar hier, zij wonen een paar kilometer verderop. We waren zo welkom. We konden dat weekend langskomen wanneer we maar wilden, want ze waren het hele weekend thuis. Wij er naartoe op zondagmorgen, half elf, gewapend met een presentje. Niet thuis. Briefje geschreven, op de deur geplakt en weer naar huis. Later excuses, ja stom, ze had gezegd dat ze het hele weekend thuis waren, maar het was zo onverwacht druk, dat ze door moesten werken. Ik zei dat we dan beter een keer een afspraak konden maken. Ja, zeker, dan doen we zeker! Als het eerdaags rustiger is, na de vakantietijd, kom ik bij jullie aan huis om een afspraak te maken. Dus daar wachten we nu nog op. Het zijn trouwens heel aardige mensen hoor! Ik wil er alleen maar mee zeggen, dat het maken van afspraken met Zweden toch anders is dan we gewend zijn. Maandag komt de schoorsteenveger, ik ben benieuwd. Nu ben ik eigenlijk nieuwsgierig of dat alleen hier in het dunbevolkte Jämtland zo is, waar alles een beetje rustiger aan gaat, of dat het ook in het zuiden van Zweden zo is. Dus mede Nederzweden die dit lezen, ik ben erg nieuwsgierig naar jullie ervaringen in deze. Je kunt me ook mailen, rechts in het rijtje kan je klikken op Mail me maar.
Het weer is nog steeds geweldig en het blijft nog weer een week rond en boven de 20 graden. Wat een verwennerij. Vandaag en morgen aan het schilderen. Woensdag komen Irma en Ron 's morgens en ze blijven slapen in de stuga. Kijk ik naar uit.